De Rugbyclub
van de regio

2de Tref de Ref RC Eemland 28 september

Verslag

21 sep. 2020

We gaan weer fluitend het veld op. Wel met anderhalve meter. Dus om warm te draaien waren er afgelopen vrijdagavond 18 mannen en vrouwen die hun roestige fluit weer van stal haalden, om die daarna zoveel als mogelijk in de zak te laten. Van Femke die de dag erna haar eerste wedstrijd gaat fluiten tot een 69-jarige Ref die aan het uitfaseren is. En dat onder de bezielende leiding van de NL bondsRef (en RCE-erelid) Michael Assman. Binnen ruim een uur worden vanuit een beperkt aantal basisbeginselen (continuïteit in het spel en strijd om de bal) en principes (BBB= Bezie de situatie, Beoordeel en Besluit) de zes meest voorkomende spelsituaties doorgelopen; try, tackle, ruck, maul, scrum en line-out. Hierna kun je dus met wat opletten een wedstrijd voor 90% goed fluiten. En dat in plaats van het eindeloos spelregels en uitzonderingen uit je kop te leren.

Bij sommige oud-rugbyers ging het instinct met ze aan de haal en die gingen voor de try. Waar het in dit geval helemaal niet om ging, maar toch; als jonge goden weer de wei in. Met wat bier, bitterballen en de gezondere variant komkommer -gevuld-met-boursin (dank Jolanda!) werd de avond afgesloten.

Femke Klooster is een ouder die vrijdagavond ook aansloot, om de volgende dag haar eerste wedstrijd te fluiten. Zij vindt het geweldig; “Je bent tegelijk ook veel aan het coachen, praten tegen de Guppen om op de juiste positie te gaan staan. Maar het is zo leuk. En op dit niveau kan iedere ouder het.” Zo stonden zij met stagiair Maarten en oudgedienden Hans en Arnold de Turven en Benjamins te fluiten op een prachtige zaterdag. Geef je op bij Jolanda of Femke of maak eens kennis.

Namens de Referee commissie, Eric

 

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl