De Rugbyclub
van de regio

Turven

Welkom bij de Turven (U8)

Hier komen sport, spel en vriendschap samen voor kinderen van 6 en 7 jaar oud!

Bij de Turven begrijpen we het belang van een gezonde en sociale levensstijl, en we geloven dat de basis hiervoor al op jonge leeftijd moet worden gelegd. Ons team is er trots op deze fundamenten aan te bieden aan de kinderen. Waarom zou je je kind bij de Turven inschrijven?

Plezier staat voorop: Sporten moet leuk zijn, vooral voor jonge kinderen. Bij de Turven zetten we in op het wekken van interesse in rugby door middel van leuke activiteiten en spelvormen. Onze benadering zorgt ervoor dat je kind enthousiast wordt, en blijft, over sport en beweging. 

Levenslange vaardigheden: Sporten gaat niet alleen over het winnen van wedstrijden, maar juist ook over het ontwikkelen van vaardigheden. Bij de Turven ontdekken kinderen gaandeweg het belang van teamwork, doorzettingsvermogen en respect voor anderen. Stuk voor stuk waardevolle bouwstenen voor het leven. 

Tag-rugby voor veiligheid en leren: Maak je je zorgen over de fysieke intensiteit van rugby? Dat is niet nodig! Bij de Turven spelen we namelijk nog tag-rugby, wat betekent dat kinderen een tag (lintje) van een tegenstander moeten pakken in plaats van full-contact tackles. Dit zorgt voor een veilige speelomgeving, waar plezier behouden blijft, terwijl de basisprincipes van rugby stap voor stap worden aangeleerd. 

Samen groeien: Onze Turven leren dat ze deel uitmaken van een team, waarin iedereen meetelt. Samen spelen betekent samen winnen, samen verliezen en vooral samen leren. 

Kom langs en ontdek rugby bij de Turven U8! We nodigen nieuwe leden uit om samen met ons plezier te maken in een speelse en sportieve rugby omgeving. 

 

 

Veel gestelde vragen

Hoe oud moet je zijn om bij de Turven te trainen?
Je kunt starten bij de Turven als je zes of zeven bent. 

Wanneer trainen de Turven?
Training is op maandag en woensdag van 18:30 tot 19:30. 

Waar moet ik qua kleding rekening mee houden?
Zorg voor lekkere comfortabele sportkleding en noppenschoenen. Verder is een bitje verplicht. Deze zijn te koop in ons clubhuis voor een kleine 8 euro, maar je vindt ze ook bij de meeste sportwinkels. 

Spelen de Turven competitie?
Nee, maar Turven spelen wel wedstijdjes tegen andere clubs uit de regio (uit en thuis). Ze spelen zes tegen zes op een veld van 22×30 meter. De wedstijden duren 2 x 7 minuten en Turven spelen ongeveer 3 wedstrijden per zaterdag. Deze wedstrijden worden gespeeld op zaterdag van 9:30 tot 12:00. Er is geen selectie. De standen worden hier dus niet officieel van bijgehouden. Winnen is niet belangrijk, plezier staat voorop! 

Wordt er in de schoolvakanties doorgespeeld? 
Nee. Tijdens schoolvakanties zijn er bij de Turven geen trainingen of wedstrijdjes. 

Kunnen we nog iets voor je betekenen?
Staat je vraag er niet tussen en wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar info@rceemland.nl 

Trainers / Coaches seizoen 2023-2024:

  • Frits
  • Norman
  • Alexander
  • Hilbert
  • Niels
  • Alessandro
  • Mels
  • Oswald 

Teammanager

  • Tobias 

Een keer mee proeftrainen kan altijd, stuur dan een mail naar info@rceemland.nl 

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl