De Rugbyclub
van de regio

Jeugd

Rugby Club Eemland heeft één van de grootste jeugdafdelingen van Nederland, we zijn trots op onze meer dan 200 jeugdleden en spelen veel wedstrijden in het hele land. De Turven, Benjamins en Mini’s noemen we samen de TBM. Kijk voor de trainingstijden hier.

Guppen (< 6 jaar)

Als je niet kunt wachten tot je groot bent, kun je al als Gup aan de slag met rugby. Op zaterdagochtenden trainen de Guppen. Zij spelen nog geen wedstrijden.

Turven (< 8 jaar) en Benjamins (<10 jaar)

Onze jongste jeugdleden tot 10 jaar zijn altijd gezamenlijk op pad naar wedstrijden. Dit zijn onze Turven en Benjamins. De Turven zijn 6 of 7 jaar en de Benjamins zijn 8 of 9 jaar.

Mini’s (< 12 jaar)

De Mini’s spelen gelijk met de Turven en Benjamins thuis en zijn bij uitwedstrijden vaker apart onderweg. Indien de mogelijkheid daar is, spelen we ook uit gezamenlijk met de Turven en Benjamins. We hebben op dit moment drie Mini teams in de competitie.

De competitie van de TBM bestaat uit toernooidagen op verschillende locaties in Midden- en Noordwest Nederland. De wedstrijden zijn tussen 10:00 uur en 13:00 uur.

Aan het eind van het seizoen is er voor de Mini’s de mogelijkheid om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap door een plaatsingstoernooi te spelen. Rugby Club Eemland speelt meestal met het NK mee.

Cubs (< 14 jaar)

Als je 12 of 13 bent, ga je naar de Cubs. Rugby Club Eemland heeft 2 Cubs teams welke zich meten in de competitie met de beste jeugdteams van Nederland. Het team speelt op een heel veld met volledige bezetting, maar nog lang niet met alle geldige regels en mogelijkheden van de sport. De wedstrijden van de Cubs worden meestal gespeeld tussen 11:00 en 13:00 uur.

Junioren (< 16 jaar)

Vanaf 14 jaar zijn de jongens en meiden ontwikkeld tot Junioren, ook hier weer een volledige competitie die gespeeld wordt. De laatste twee jaar is dit team 2e geworden in de plate competitie. Iets wat ieder jaar weer verder verbeterd wordt. De Junioren spelen veelal op de zaterdag tussen 12:00 en 14:00 uur.

Colts (< 18 jaar)

In de laatste fase van de jeugdafdeling hebben we de Colts. Zij doen mee in de hoogste competitie in de leeftijd 16 & 17 jaar. Deze competitie wordt gespeeld op zaterdag en meestal zijn de wedstrijden om 13:00 uur.

Bij ieder team heeft Rugby Club Eemland gediplomeerde trainers staan. Zij worden elk jaar bijgeschoold.

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl