De Rugbyclub
van de regio

Bestuursdienst

25 okt. 2022

We klagen bij Rugby Club Eemland wel eens over het feit dat er te weinig vrijwilligers zijn, maar bij de thuiswedstrijden van team Delta is daar helemaal niets van te merken. Leden met rode jasjes in overvloed op en om het veld, veel blije gezichten achter de bar en in de keuken. Echt top om te zien dat ook de mensen van Rugby Nederland merken dat het bij RC Eemland allemaal zo goed geregeld is en dat zij gezamenlijk weer een topprestatie kunnen neerzetten.

Bert Zetzema ook dit jaar had je het als “Delta coördinator” weer fantastisch voor elkaar. Top gedaan!
Over de wedstrijd op zich was ik ook best tevreden – zes RC Eemland spelers in de selectie, waarvan vijf startend in de basis – , vooral in de eerste helft bleef het team van Delta goed bij en waren er wellicht nog wat meer mogelijkheden voor try’s geweest. In de 2e helft had team Delta het moeilijker. Eindstand 17 – 40.
Na de wedstrijd van team Delta de Colts van Eemland op veld 1 en de junioren van Hilversum op veld 2, prachtig dat dit allemaal op ons cluppie kan. Goed te zien dat de Engelse teams het steeds moeilijker krijgen.
Ook maak ik van de gelegenheid gebruik om te vertellen hoe het gaat binnen de Stichting Rugby College Eemland. De belangrijkste reden voor Rugby Club Eemland om een topsport (steun) stichting voor topsportactiviteiten op te richten is om de financiële risico’s voor de vereniging te beperken.

Tijdens de kick-off lunch (eerste thuiswedstrijd 1ste team) voor de ereleden, leden van verdienste en sponsoren introduceerden we als Stichting de Rugby College Eemland business club. Voor €500 per jaar (contract voor 3 jaar) is men lid van de business club Rugby College Eemland. Voor de leden wordt twee per jaar een bijeenkomst georganiseerd. Op zaterdag 8 oktober ’22 meldden 8 mensen zich aan, afgelopen woensdag hielden we met die 8 deelnemers en hun introducés een bijeenkomst in Brouwerij de Drie Ringen, uitkomst de teller staat nu op 25 leden.
Naast dat men lid is van de business club Rugby College Eemland wordt men ook direct lid van de Schoonderbeek Topsport Foundation Amersfoort, een nieuw initiatief waarin acht Amersfoortse verenigingen uitkomend op het hoogste niveau van Nederland een Topsport Foundation starten (ALTA – Altis – BCA – B&C Quick – GymXL – RC Eemland & ZPC Amersfoort).
De grote sponsor achter dit mooie initiatief is Bouw en Aannemersbedrijf Schoonderbeek.
Alle 8 deelnemende verenigingen leveren elk minimaal 15 business club leden en voor de leden organiseert de Schoonderbeek Topsport Foundation Amersfoort per jaar 4 sportgerichte bijeenkomsten en 2 bijeenkomsten met een ander karakter.
Ook interesse om lid te worden van de business club Rugby College Eemland?
Aanmelden kan bij rene.koch@rceemland.nl

Nog wat zaken die ik wil/moet benoemen:
– zaterdag waren er weer heerlijke saucijzen broodjes van Nijtmans.
– ook bij de thuiswedstrijden van het eerste team is een buiten bar noodzakelijk.
– Michiel van Rhijn mijn bestuursdienst halverwege de middag overnam (teamwork)
– Goossen en zijn buurmannen volgens mij een top zaterdag middag hebben gehad?
– de wedstrijden van het Nederlands team ook het beste bij RC Eemland georganiseerd kunnen worden.

René Koch

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl