De Rugbyclub
van de regio

Cubs 1 – Waterland/Castricum

jeugdnieuws

09 dec. 2019

Cubs 1 – Waterland/Castricum 
De sfeer was gespannen, zaterdagochtend bij de spelers van Cubs 1. Waterland/Castricum, altijd lastig. En dan ook nog zonder coach René, die bij zijn heel zieke vriend Jan is. Vader van speler Polle van Stichtse, Jasper van den Nouweland, coacht vandaag. En dat dat doet hij geweldig. ‘Voor René en Jan!’, drukt hij het team op het hart voordat we de kleedkamer uit gaan. Ik hoor het de jongens en Cayleigh steeds tegen elkaar roepen. ‘Kom op nou, voor René!’ Die extra power is nodig, want de tegenstander is sterk. We beginnen goed, met een 5-0 voorsprong in de eerste minuten. Dan komt Waterland terug. En hard ook. We gaan de rust in met 5-24.

De stevige peptalk van Jasper slaat aan. De hangende schouders komen omhoog, de ruggen weer recht. Gáán! Na 10 minuten moet Filip met een gebroken sleutelbeen het veld af. Als ik met hem in het clubhuis op zijn vader wacht, durf ik nauwelijks op het scorebord te kijken. De druk ligt hoog, dit keer. Vandaag is het motto ‘Als we onze uiterste best maar hebben gedaan’ niet voldoende. We willen winnen. Voor Jasper die er vandaag met zijn aanstekelijke enthousiasme alweer staat. Voor al onze spelers die juist deze pot zo graag op winst willen eindigen. Voor René, voor Jan.

Als ik toch kijk, ben ik blij verrast. 24-34! En kort daarna 29-34. Als Filip onderweg is naar het ziekenhuis en ik het veld oploop, zie ik dat het onmogelijke is gebeurd: 36-34. Alhoewel, hoezo onmogelijk? Een fantastisch resultaat en bewijs van enorme teamspirit. Als ref Tim af fluit is het team uitzinnig. Met de armen om elkaar wordt ‘Op de top der blanke duinen’ ingezet. ‘Voor René!’, gilt iemand. Wat ben ik trots op dit geweldige team. Om de winst van vandaag, maar vooral om de sfeer. Het voor elkaar gaan. Onvoorwaardelijk.
Deborah Ligtenberg, teammanager

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl