De Rugbyclub
van de regio

Cubs 1 wint in Hilversum

jeugdnieuws

12 okt. 2020

Donderdag hadden we ons nog afgevraagd of we wel konden spelen vanwege de regen, maar zaterdag was het prachtig weer in Hilversum en lag het veld er geweldig bij. Cubs 1 werkten gemotiveerd hun warming-up af en met resultaat. Want Eemland maakte vanaf de kick-off meteen duidelijk waarvoor ze naar Hilversum waren gekomen.

In een aantal sterke runs, met goeie support wist Marc Jan de eerste mogelijkheid al meteen te verzilveren met een mooie try. Helaas was Hilversum in staat om in de tegenaanval de score weer recht te zetten maar dat mocht de pret niet drukken want Eemland ging door met haar aanvalsdrang en niet veel later was het Tycho die door de linies van Hilversum brak en zijn try meepakte. Bij Hilversum kwam het gevaar eigenlijk maar van één speler die vlagen ongrijpbaar was voor Eemland. Bij Eemland waren er gelukkig meer kanonnen, want nadat Marc Jan na een mooie steal zijn 2e try had gemaakt was het daarna de beurt aan de andere Tiego die een prachtige run van Antoine, misschien wel de mooiste individuele actie van de dag, wist af te ronden.

Ruststand 10-24. Binnen een minuut na de spelhervatting was het alweer raak voor Marc Jan. Maar elke keer als we dachten dat het gat nu wel definitief geslagen was, was daar die snelle gast van Hilversum die toch weer wist te scoren waardoor ze nog wel in de buurt bleven. Met nog zo’n 10 minuten te spelen kwamen ze terug tot 29-34. Maar toen trokken props Huub en Roderick samen succesvol naar voren en wisten ze de lijn van Hilversum omver te lopen. Marc Jan maakte uiteindelijk nog zijn 5e try van de dag en daarmee kwam de eindstand toch op een ruime, en zeer terechte, 29-51 overwinning.

Het spel van Cubs 1 was al een stuk beter dan in de eerste wedstrijd. Er werd goed samengespeeld en ook voor elkaar geknokt maar bovenal was er de wil om te winnen en iedereen liet zich zien. Met 2 gewonnen wedstrijden gaat Cubs 1 aan de leiding in de Plate A poule, a.s. zaterdag komt RRC op bezoek.

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl