De Rugbyclub
van de regio

Cubs genieten volop van Corona Cup

jeugdnieuws

15 dec. 2020

Afgelopen weekend was de finale van de Corona Cup. Een geweldig initiatief waarbij onze jeugdteams wedstrijdjes spelen tegen een ouder/jonger team. De organisatie had echt alles uit de kast gehaald met een live-stream en zelfs een verslaggever om er een prachtige afsluiting van te maken, waarvoor heel veel dank!

Bij de Cubs werd er eerst gestreden tussen Cubs 1 en Cubs 2. Bijna een gewone training dus maar het was goed om te zien dat Cubs 2 echt de strijd aanging. Een snelle openingstry van Yannick voor Cubs 1 zorgde ervoor dat hij meteen full back kon gaan spelen bij Cubs 2. Met name onder aanvoering van Hidde zorgde Cubs 2 daarna voor het nodige gevaar. Ondanks twee prachtige tries van Cubs 2 was er een bescheiden overwinning voor Cubs 1 (o.a. door tries van Antoine en Kick).

Maar het spel van Cubs 2 verdient een groot compliment, het was zeker geen eenrichtingsverkeer!

Daarna stond de wedstrijd Junioren 2 – Cubs 1 op het programma. Van de twee vorige potjes hadden de Cubs er één gewonnen en eindige één onbeslist. Cubs 1 wou nu dus definitief afrekenen met hun ‘grote broers.’ Helaas waren er bij Junioren alleen te veel geblesseerden om van een echte krachtmeting te kunnen spreken. Het team werd met Cubs aangevuld. De overwinning van Cubs 1 viel met 38-0 nu ook wel heel hoog uit. Maar veel belangrijker dan dit resultaat was dat de jongens zich echt met een fysiek sterke tegenstander konden meten en daarbij, onder druk, uitstekend passing spel lieten zien.  Dergelijke wedstrijdjes zijn ongelofelijk belangrijk voor de ontwikkeling van onze spelers, zeker in deze tijd.

Bij de prijsuitreiking daarna ging de grote beker naar Cubs 2. “Net zo oneerlijk als Corona zelf”: aldus het bestuur met een knipoog. Maar Cubs 1 mag zich zeker de morele winnaar van de Corona cup noemen door geen wedstrijd te verliezen en zelfs 2x een ouder team te verslaan.

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl