van de regio

Cubs in triller langs waterland

jeugdnieuws

11 nov. 2012

De cubs 1 moesten na 5 klinkende overwinning de wedstrijd om plek 1 van de plate competitie tegen het ook ongeslagen waterland.

Beide ploegen stonden op het maximale aantal wedstrijdpunten en een verbeten sportieve strijd was het gevolg in Purmerend. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek vanaf de start: mooie aanvallen van beide kanten, en een even goede verdediging van beide ploegen zorgde voor een 0 – 0 stand na 15 minuten.

Daarna brak de wedstrijd open. Na strak verdedigen van Eemland wist jordi een interceptie te maken en de stand op 0 – 7 te brengen. Dit brak de wedstrijd open en de grote sterke jongens van waterland kwamen meer op stoom. Binnen 5 minuten braken zij door en wisten de stand naar 10 – 7 te brengen.

In de rust gebruikte Eemland haar enige wissel (Bram was geblesseerd begonnen en kon niet verder) en trok het spel naar zich toe. Echter uit een break van waterland stuiterde de bal uitg een ruck van Eemland en wist de thuisploeg de stand naar 15 – 7 te brengen.

Vanaf dat moment was het Eemland dat speelde. Eerst bracht Eemland de stand op 15 – 14 om vervolgens alles in te zetten op de winst. Een zekere try van jordi werd door een try saving tackle van waterland voorkomen. De wedstrijd leek af te Stevenen op een 15 – 14 eindstand.

Echter Eemland speelde voor de volle winst en wist na een aantal fases Mathijs vrij te spelen en die wist de laatste 30 meter af te leggen en dook tussen de palen: 15 – 21!

3 bloedstollende minuten volgende op de tryline van Eemland, maar ondanks de pogingen van de grootste man van het veld (waterland) wist Eemland de verdediging dicht te houden en de winst mee te nemen. Een schitterende partij rugby van beide kanten, fantastisch gefloten door een jeugdlid van waterland.

Cubs 2 weerde zich kranig bij Utrecht maar was onder bemand door blessures. Wel hebben ze een sterk opgaande lijn te pakken. Over 2 weken volgt de nieuwe competitie indeling op niveau.