De Rugbyclub
van de regio

Cubs winnen plate na geweldig seizoen

13 mei. 2019

Tussen de junioren en de heren moesten de Cubs 1, aangevuld met een aantal Cubs 2 op de reservebank, aantreden tegen Castricum. Een wat vreemde finale wedstrijd omdat er maar één Plate pool was en we, na alles gewonnen te hebben alsnog tegen de nummer twee moesten spelen. Niettemin een spannende wedstrijd want de voorgaande wedstrijden hadden we weliswaar gewonnen, maar zeker niet overtuigend. Dat hebben we voor het laatst bewaard.

De eerste helft ging het gelijk op. Het was duidelijk dat Castricum was gekomen om te winnen en zij zaten overal bovenop, gebruik makend van hun sterk fysieke spel. De eerste try was voor Castricum. Dat was even schrikken. Maar niet voor lang, want in de rust hadden de Eemland cubs de score alweer hersteld. Het eerste deel van de tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste helft. Pas in het laatste kwart kwam de echte kentering. De vermoeidheid sloeg toe bij Castricum. Een patroon dat we herkenden van de vorige wedstrijden. Met de vermoeidheid kwam ook het schelden op elkaar. Onze Cubs toonden karakter en vochten schouder aan schouder door. Na een paar waanzinnige tries van een trio aan voorwaartsen was het duidelijk: Eemland cubs1 had de Plate gewonnen met de prachtige score van 34-14!

Het clublied werd schouder aan schouder ten gehore gebracht aan het in groten getale toegestroomde publiek. Mooi om te zien dat alle supportende Cubs ook gewoon aansloten en meezongen alsof ze ook gewonnen hadden. Dat is teamspirit! De uitreiking door Tim Visser werd overgoten met (alcoholvrije) champagne. Een prachtig feest op een geweldige rugby dag!

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl