De Rugbyclub
van de regio

Cubs1 wint in Tilburg

jeugdnieuws

08 apr. 2019

Afgelopen zaterdag zijn we naar Tilburg gereden om daar de één na laatste wedstrijd van de competitie te spelen. Ik had er erg veel zin in en hoopte dat we weer zouden winnen.

Op zich ging de wedstrijd wel goed, ondanks dat het ook wel een beetje chaos was, omdat wij een fantasie opstelling hadden. Veel van ons speelden dit keer op een andere positie op het veld, dan dat we normaal gesproken gewend zijn. Normaal gesproken is Silver onze fullback, maar nu zijn zowel Abel, Bonne en Bram fullback geweest en Silver was nu wing. Zo waren er nog meer met een andere positie.

Zelf speel ik meestal voorwaartse en ben ik 2e rij in de scrum, nu moest ik naast de wing en 2e rij spelen. Het was best leuk om een keer op een andere positie te spelen en daar leer je ook weer van, maar het liefst speel ik in het midden van het veld, want daar moet je meer aan het werk. Aan de buitenkant van het veld moet je toch wat meer afwachten of de bal jouw kant op komt.

Ondanks deze (leuke) chaos hebben we toch nog met 76-0 van Tilburg gewonnen.

Nu hebben we nog 1 wedstrijd in te halen tegen Tilburg en dan moeten we waarschijnlijk nog de finale tegen Castricum spelen, winnen we deze dan zijn we kampioen in de Plate Poule. Maar we zullen hier nog goed voor moeten trainen en ervoor moeten zorgen dat we tijdens de wedstrijd allemaal goed gefocust zijn. Ik heb nu al zin in de volgende wedstrijd.

Groetjes Lysanne Klomp – Cubs1

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl