De Rugbyclub
van de regio

De Eemladies

Dames

26 apr. 2022

Zondagochtend om 11:30 uur zijn de eerste dames al weer op de club. Karlien in de startblokken om het veld op te bouwen, ma (Gerrie) Bulens parkeert haar fiets om vervolgens weer in de keuken te verdwijnen en de voorbereidingen te treffen.
Langzaam aan druppelt het binnen, ons team en de tegenstander, de Big Bulls ladies.
We hebben er zin in, het zonnetje schijnt en de Big Bulls is een leuk meidenteam waar we graag tegen spelen.

We kampen met een tekort aan meiden om diverse redenen, blessures, zwangerschappen en een aantal die onregelmatig werken. Maar dat mag de pret niet drukken en Big Bulls leveren zonder problemen 1 van hun beste spelers aan ons.
Goosen heeft zijn fluit al in de aanslag en Karin haar vlag, om 13:00 uur begint de kickoff.
Aan de kant staan diverse (Old) Eemladies, een aantal heren van het 1e en we zien ook Karel weer staan, eerst aan de kant, daarna achter de bar! Leuk dat ook de Eemladies support hebben.
Het is een leuke pot, we rennen en vliegen alle kanten op. Er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen, onderling maar ook met de tegenpartij, aan samenhorigheid schort het niet.

“Onze” fotograaf Egbert Jan vliegt ook van hort naar her om onze acties vast te leggen, zo gaaf dat hij er bijna altijd is, mooie herinneringen legt hij voor ons vast en altijd krijgen we in de avond na de wedstrijd een linkje met minstens 150 foto’s van onze wedstijd, wat zijn we daar blij mee.
Ditmaal gaan we zeker van de nul af, in totaal scoren we 3 try’s, waarvan 1 door Danique, haar eerste try!!!! Ze vliegt en rent, speelt op diverse posities, zo flexibel als wat en dan is het natuurlijk logisch dat zij de Woman of the Match wordt. Helaas kon ze niet bij de benoeming aanwezig zijn want ze moest direct door naar haar werk, wat een bikkel!!

Na de wedstrijd gaan we lekker douchen terwijl Gerrie in de keuken patatjes, kroketten en kaassoufflés bakt voor ons en daarbij hulp krijgt van Nikki die hopelijk volgend jaar met ons mee kan spelen. Karel regelt de drankjes, wat zouden we toch zonder ze moeten, we zijn blij met hen en koesteren hen!!!

De realiteit is wel dat we echt met te weinig dames zijn, we staan nooit met 15 in het veld dus wissels hebben we niet en dat maakt het af en toe wel zwaar. We laten ons koppie niet hangen, maar meer aanwas zou heeeeel welkom zijn!
Mocht je dus mensen weten die graag eens een keer mee zouden willen trainen, laat ze contact met ons opnemen via onze mail rceemladies@gmail.com of via Instagram damesrugby_eemland_amersfoort, onze Teammanger Yvonne Dijkstra zal dan contact met ze opnemen.
Nee, je hoeft niet jong en fit te zijn, leeftijd maakt niet uit, wij hebben meiden van 16 tot 50+ dus echt iedereen is van harte welkom!!

Lieve groet van de Eemladies

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl