De Rugbyclub
van de regio

Eemladies naar Delft

Senioren nieuws

01 apr. 2019

31 maart 2019
De Eemladies hadden hun wekker voor deze ochtend al vroeg gezet, want wij vertrekken om 8 uur naar Delft om daar om 10 uur te gaan spelen. De dag begint wat raar, want we gaan maar met 8 vrouw die kant op. Er zijn wat zenuwen en er is spanning te voelen. Yvonne heeft haar best gedaan om deze wedstrijd voor ons te verplaatsen of iets anders te regelen, maar de dames van Delft wilden heel graag ballen en boden aan om ons aan te vullen tot een volledig team. Met een dubbel gevoel gaan we dus vroeg in de ochtend naar Delft met deze 8 helden.

Eenmaal daar aangekomen zijn er wat ochtend gezichten te zien en iedereen vraagt zich af of dit wel een leuke wedstrijd gaat worden. We worden aangevuld met wat dames van Delft en de wedstrijd kan beginnen. Het gaat gelijk op en er worden geweldige tackles gemaakt door de Delft dames in Eemland shirtjes, hierdoor is het gevoel bij onze eigen dames gelijk beter. Het lijkt wel als of er een knop om gaat en de Eemladies spelen één van de beste wedstrijden van dit seizoen. Yvonne staat bij elke ruck, Yolanda maakt mooie handoffs en Anouk is een beast bij elke tackle. Bibianne gaat bij elke tackle voor de enkels en legt grote dames op de grond. Marijke heeft haar frustratie over deze wedstrijd om kunnen zetten in zeer veel energie en dat is te zien op het veld. Ze maakt ook 2 conversies voor ons. Ilona maakt mooie runs, Loes als fieldcaptain staat er als een echte leader en Valerie shined als onze Scrumhalf.

Tot onze grote verbazing was dit een geweldig leerzame wedstrijd en heeft Delft zich bewezen als een sportief en leuk team. Achteraf besloot Manus dat er geen Woman of the Match kan zijn en bekroond hij alle 8 dames tot top team!
Wij als Eemladies bedanken deze 8 “Die hard Ruggers “ voor hun inzet en taking one for the team!!

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl