De Rugbyclub
van de regio

Eemland ladies in Delft en …nieuwtjes!

Dames

09 mrt. 2020

Zondag 8 maart, de dag begint enigszins droog met een zonnetje die zijn best probeert te doen om tussen de wolken tevoorschijn te komen?.
Drie meiden, Yolanda, Yvonne en Arjanne, zijn al vroeg uit de veren.
Helaas kon Fenne, onze jongste speelster, niet spelen, een kleine fractuur in haar hand maakte dit niet mogelijk??‍♀️.
In Delft blijkt dat we, ondanks de clustering met 3 teams, niet met 15 meiden kunnen beginnen. Soms is het anders.
Maar Delft was super sportief en leende 1 van hun dames uit, zeker niet de minste, deze dame vloog over het veld en liet haar eigen teamgenoten er niet makkelijk doorheen komen.
Het was een pittige pot, er vielen wat meiden uit door blessures, maar onze eigen Eemladies bleven strijden??.
Yvonne haar schouder kreeg het behoorlijk te verduren, een extra paar noppen erop maakte het niet beter?. Maar bikkel als ze is, ze maakte zich kwaad ?en dat heeft de tegenstander geweten, die hadden moeite om Yvonne te stoppen!
Over “te stoppen” gesproken, onze Yolanda, met haar nummer 25 op de rug, als je die tegemoet loopt, met de bal in je hand, dan heb je een behoorlijke uitdaging.
Yolanda clasht tegen je aan, grijpt je vast en dan….nee, het lukt je niet, Yolanda voelt als een berg ⛰ , niet doorheen of overheen te komen.
En dan Arjanne, nog niet zo heel lang bij ons in het team, valt op door haar lange blonde haren en heeft rugnummer 13. Geen ongeluksgetal voor haar, wel voor haar tegenstander! Als Arjanne je in haar vizier heeft, kun je de garantie krijgen dat ze je neerhaalt. De focus van haar ligt op je voetjes ??en als ze die te pakken heeft, smak je zeker tegen de grond, onze tackel-queen!
Trots op deze Eemladies en de andere meiden. Lastig om te spelen met 3 teams zonder ooit een gezamelijke training te hebben gehad (Breda & Maastricht, iets te ver weg daarvoor). Nog veel te leren, maar de inzet is er. En wat ook zeker bijzonder is, is de klik die we hebben met elkaar, vanaf het begin af aan. Daarom lopen we altijd met een smile van het veld af!! En….altijd in de shirts van Eemland?
Nieuwtjes?:
Wisten jullie trouwens dat er uitbreiding komt? Ja! Twee van onze Eemladies, Carmen en Sarah, zijn zwanger???? Dus nog even wachten, maar de dames komen weer dartelen op t veld als de kleintjes geboren zijn!!
Een van onze Eemladies is ook al een tijdje niet op te veld, onze rode ??‍?felle donder Anouk. Zij is eind oktober 2019 vertrokken voor een avontuur van 5 maanden. Het zal gelukkig niet lang meer duren voordat we haar weer voorbij zien rennen ?‍♀️ op t veld!
Melissa is onze trouwe supporter geworden, als ze kan komt ze ons aanmoedigen en heeft ze haar fototoestel? in de aanslag. Door problemen met haar rug is het voor haar niet verantwoord om te spelen. Gelukkig blijft ze wel bij ons betrokken en helpt ze met training en als het nodig is gebruikt ze haar sportmassage-handen?? om ons daarna weer het veld op te jagen?
Ook onze Karlien kampt al een behoorlijke tijd met rugproblemen. Even lijkt het weer te gaan, maar dan blijkt het tegendeel waar?Gelukkig is ze wel altijd in voor een drankje? dus ook zij blijft betrokken bij ons?
Van de oude garde heeft vorige week Bregje haar gezicht weer laten zien op t veld. Inmiddels twee lieve kids rijker dus nog meer support langs de lijn als mama ‘B’ blijft spelen?
En dan hebben we onze Karin, de oudste van ons team, maar ook 1 van de felste, vergis je niet!!! Ka ondergaat volgende week een operatie ?en zal dus voorlopig even uit de running zijn. Maar uiteraard komt zij weer terug als ze helemaal hersteld is✅
Zondag 29 maart spelen? we thuis, in Amersfoort. Dit is de enige wedstrijd die we dit seizoen in Amersfoort spelen. We zijn ook niet de enige die dan spelen, de heren zijn er dan ook. Komen jullie ons allemaal supporten???
Groetjes, de Eemladies?⚫️
Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl