De Rugbyclub
van de regio

Eindelijk! Winst in Hilversum

Senioren nieuws

17 jan. 2022

Afgelopen zaterdag stond RC Hilversum 1 tegen RC Eemland 1 op de rol en dan is het altijd leuk om deze
derby met heel veel oud zeer, althans bij de oude garde van Eemland, te gaan kijken.

Als Eemlander in het algemeen en als oud Eemland speler in het bijzonder, zijn wij iets te vaak door die Bosbokken uit Hilversum voor lul gezet en dan hoop je iedere keer als er tegen elkaar gespeeld wordt, dat het
eens een keer positief uitpakt voor RC Eemland.

Nadat ik op de fiets naar de club gegaan was, kwam daar na een stief kwartiertje wachten, de Bentley met chauffeur voorrijden waarmee wij naar Hilversum zoefden. “En Teus, wat denk je dat het gaat worden vandaag?” werdt mij in de Bentley gevraagt. Ik zei: “Nou, het zou zo maar eens kunnen vandaag.”

Hilversum heeft niet een super ploeg dit seizoen en RC Eemland speelt bij vlagen heel goed rugby. En bij het 1st team van Hilversum kan je niet in de rust 4 man van een hoger team laten invallen zoals wij met het 3e en 2e team daar geregeld mee maakten. Het zou dus maar zo eens kunnen dat we deze keer eens niet afgezeken zouden worden.

En het werd een dijk van een wedstrijd. De eerste tien minuten een opportunistisch Hilversum; daarna een zeer goed RC Eemland waardoor er een 10 – 21 ruststand op het scorebord stond. Het werd al een behoorlijk stuk rustiger op de tribune naast ons.
De tweede helft een Hilversum wat goed gebruik maakte van de fouten van RC Eemland wat leide tot zelfs een 25 – 24 voorsprong voor hen op +/- 10 minuten voor het einde van de wedstrijd. Gloeiende, gloeiende, gloeiende, het zal toch niet hè. Het gelach en rumoer naast ons nam alweer Hilversumse vormen aan. Maar het kwam gelukkig toch nog goed door nog een try van RC Eemland.

Yyyyyyeeeeeeeesssss, 25 – 29. Na nog een aantal eeuwig durende minuten nagelbijten klonk daar het eindsignaal. Eindelijk, we hebben nu eindelijk hen een keer bij de ballen.

En het “Op de top der blanke duinen” klonk fantastisch op het veld van Hilversum. Bedankt mannen dat jullie
deze opa van de Yellow family zo blij hebt kunnen maken.

Met ovale groet,
Teus van de Beek.

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl