De Rugbyclub
van de regio

Ere-voorzitter van Rugbyclub Eemland Leo van Herwijnen overleden

Algemeen

16 jan. 2022

Onze Ere-voorzitter Leo van Herwijnen is op zaterdag 15 januari jl. overleden. Leo was en is van grote betekenis voor Rugby in het algemeen en zeker ook voor Rugby Club Eemland. Aan het eind van de vorige eeuw is hij tien jaar lang voorzitter geweest van onze club. Met een niet aflatende inzet heeft Leo aan de basis gestaan van de groei en bloei van de vereniging. Hij ontleende veel aan de rugby en hij gaf zijn ziel en zaligheid. Gezien zijn jarenlange inzet is Leo benoemd tot Ere-voorzitter van onze Rugbyclub.

Leo van Herwijnen

Voor RC Eemland heeft hij de ontstaansgeschiedenis vanuit Het Nieuwe Eemland (voorheen: Eemland College) benadrukt als een onderdeel van het wezen van de club. Rugby Club Eemland is daarom in het bezit van een aantal bijzondere schilderstukken waarop de rugbysport is afgebeeld en die verwijzen naar de schoolgebouwen in het Engelse marktplaatsje Rugby in Warwickshire. Ook is er in het poortgebouw van Het Nieuwe Eemland een plaquette gemetseld met het clublogo.

Leo was een echte PR-man en heeft in die hoedanigheid heel veel betekend voor het rugby in Nederland. Het gaat te ver om alle predicaten te benoemen, maar het zegt genoeg dat Leo naast Ere-voorzitter van Rugby Club Eemland en Erelid van de NRB ook is onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hierbij mocht een delegatie van de club getuige zijn.

Leo heeft veel gedaan voor onze vereniging en rugby in het hele land en verdiende dan ook zijn eigen toernooi. Wat in 2012 begon als kleinschalig toernooi vernoemd naar Leo is afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot en een van de meest bezochte jeugdtoernooien van Nederland. Leo was trots op dit toernooi en zodra het enigszins mogelijk was stond hij einde van de dag klaar in Amersfoort om de de bokaal aan de winnaar van het toernooi uit te reiken.

Leo hield van cachet en hij kon mensen goed in het zonnetje zetten. Hij was een begenadigd spreker en hield van de spotlights. In de Leo van Herwijnen Rugby Foundation leeft zijn erfenis voort. Hij zal gemist en herdacht worden.

Rust zacht Leo.

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl