van de regio

Haarlem – Eemland Cubs 1

jeugdnieuws

30 sep. 2019

De tweede wedstrijd van het seizoen was uit in Haarlem. We waren daar met de coach Mathijs (Heren 1). We speelden op kunstgras. Dat was voor alle jongens wel even anders, maar we leken er geen last van te hebben. Het eerste deel van de wedstrijd verliep prima. We maakten veel goede tackles. Er waren sterke aanvallen en we kwamen ook nog eens op 0-7 voorsprong. Even later, rond de 15de minuut zakten we een klein beetje in, waardoor het 5-7 werd en even later, in de laatste actie, 10-7. Daardoor ga je niet met een heel best gevoel de rust in, maar we wisten allemaal dat we maar drie punten achter stonden en er echt wel wat te halen was. Niet veel later na de rust werd gelukkig de 10-12 gemaakt en de conversie maakte het 10-14. Het kwartier na de try speelden we wel oké, maar niet honderd procent. Er waren hier en daar wat grote kansen, maar we maakten het niet af. Ook was Haarlem een aantal keer dichtbij onze try-lijn. Ongeveer vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Haarlem het 15-14. Dat was flink balen, want we hadden vijf minuten om die achterstand van maar één punt van het scorebord te halen. Gelukkig lukte dat. Drie minuten voor tijd scoorden we een try en werd het 15-19. Het enige dat we nu nog moesten doen was ervoor zorgen dat Haarlem geen try ging maken. Tot de laatste actie lukte dat, maar in de laatste actie kregen zij een penalty. We stonden op de try-lijn met z’n allen. De eerste tackle was goed, maar daarna wisten ze toch die try te scoren waardoor we met 20-19 verloren. Dat was flink balen. Het was natuurlijk heel jammer van het resultaat, maar we hebben de hele wedstrijd gewerkt en we hebben er een mooie, zeer spannende pot rugby van gemaakt.