Heren 1 start met winst in de Trophy poule

Senioren nieuws

14 okt. 2019

RC Eemland – DSR-C       38-3

De “voorrondes” van de Ereklasse zitten erop. Heren 1 heeft zich niet weten te kwalificeren voor de Championship poule, maar moeten met de onderste acht van de Ereklasse uitmaken wie naar de Plate-finale gaan. Overigens is er in die voorrondes wel aangetoond dat de heren voor niemand bang hoeven te zijn, de twee verliespartijen waren maar nipt.

De eerste wedstrijd van de nieuwe poule werd afgelopen zaterdag gespeeld tegen DSR-C. Daar zit inderdaad nog wat oud zeer, na de dramatisch verlopen play-offs twee seizoenen geleden. Ondanks dat we dat natuurlijk recht wilden zetten, wilden we natuurlijk ook gewoon goed aan deze poule beginnen. We hebben er vertrouwen in dat we hoge ogen kunnen gooien, dus dat moest maar eens bewezen worden. Zo gezegd, zo gedaan eigenlijk. In de eerste helft hadden we weliswaar nog wat moeite ons aanvalsspel af te maken, in de tweede helft ging dit een stuk gemakkelijker (u raadt nooit door wie).

De eerste helft kwamen we op voorsprong door een try van Robbin Schut. Vanaf de scrum kwam de bal bij onze nieuwe fly-half Ben Brooking en na zijn break kon Robbin de try maken. Ben maakte het karwei af door de conversie te benutten. Door twee penalty’s te benutten wist diezelfde Ben de stand op te krikken naar 13-0. Een goed begin voor na zo’n half uur spelen. Helaas moesten we voor de rust de enige drie tegenpunten incasseren. DSR-C verzilverde een penalty, na het bespelen van de man zonder bal door onze kant (Robbin…. ?). De tweede helft wisten we snel een veilige marge te bereiken. Niemand minder dan Aron van Laar kon twee keer een try drukken binnen misschien wel vijf minuten tijd. Ik hoor u denken: “Aron… try… twee keer… binnen vijf minuten!?” U bent net zo verbaast als ik, die jongen kan ook echt alles! Tussenstand 23-3. Ondertussen werd het ook tijd om verse krachten binnen het team te brengen. Anders dan vorige jaren hebben we tot nu toe iedere keer een volle bank met wel erg sterke spelers, al zeg ik het zelf. Je gaat er als speler toch met een gerust hart af, als bijvoorbeeld Niels van Oeffelen je komt afwisselen (toch Wytze? ? ). In de resterende 25 minuten van de tweede helft wisten we door middel van try’s van Camiel Kreijne, Lars van Wijngaarden en William Potter de stand verder uit te breiden naar 38-3. Zoals u kunt lezen heeft DSR-C in de tweede helft geen vuist meer kunnen maken en hoefden we geen enkele tegenscore meer te noteren. Ook dat geeft vertrouwen!

Volgende week gaan we op voor de wedstrijd tegen de Oysters. De laatste keer dat we daar uit speelden gingen we er af met een behoorlijke uitslag, tijd om dat recht te zetten. Wij gaan er in ieder geval met vertrouwen naartoe. U komt toch ook!?