De Rugbyclub
van de regio

Heren 2 – wedstrijd 10 maart

11 mrt. 2019

Vandaag gelukkig wat minder ver rijden dan naar Duitsland, Groningen of Emmen; we speelden weer eens thuis. Het was echt rugbyweer, hoewel de ergste storm van zaterdag gelukkig al wat over was getrokken, was het nog steeds nat, koud en modderig. Vandaag speelden we tegen Groningen 3, waarvan we in de eerste helft van de competitie heel krap hadden gewonnen. Het beloofde daarom weer een spannende pot te worden.

We begonnen scherp aan de wedstrijd; Groningen gooide gelijk flink wat massa van zijn voorwaartsen erin, precies wat we hadden verwacht. We moesten daarom flink aan de bak, maar in tegenstelling tot eerdere wedstrijden lieten we ons niet bij de start aan de kant zetten. De eerste 10 minuten golfde het spel flink op en neer ter hoogte van de middenlijn, maar beide teams stonden in balans. Tijdens de eerste helft gingen er door een natte bal en harde wind veel ballen op de grond, dus de voorwaartsen konden flink werken aan de scrum skills. Gelukkig braken onze backs er met snel spel 2 keer doorheen en drukten we onze eerste tries. Groningen reageerde snel en drukte ook hun try.

In de 2e helft begonnen we steeds meer de overhand te krijgen. We vonden elkaar beter en Rik rende als een sloopkogel door de verdediging van Groningen en drukte een mooie try. Onze tegenstander geloofde niet meer in een overwinning, dus roken we onze kans voor het bonus punt. Met nog 4 minuten te gaan was daar eindelijk het moment. Met een maul vanuit de line out pakten we flink wat meters richting het try gebied van Groningen en werd de bal overgenomen door de backs waarop Jordy onze 4e try drukte! Bonuspunt in de pocket, want hierna werd de wedstrijd afgefloten. Wat een mooie afsluiting van een heerlijke middag rugby!
We beloonden ons harde werken vandaag niet genoeg, maar we hebben wel met z’n allen gestreden en maximale punten binnen gehaald.

Op naar de volgende wedstrijd op 24 Maart tegen Emmen tijdens Super Sunday!

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl