De Rugbyclub
van de regio

Heren 3 wint in met monsterscore van The Pickwick Players

22 okt. 2019

Met onze laatste wedstrijd tegen The Pickwick Players 2 (vorig seizoen) nog vers in ons geheugen reden we met 15 man naar Deventer. Aangekomen in Deventer kon er wat extra WK-rugby tactieken worden opgedaan van Japan vs Zuid-Afirka.
Met 15 man op een uit westrijden aankomen voelt niet helemaal comfortabel, maar dat mag de pret niet drukken. We hadden als team besproken “uit de ruck blijven en tackle laag” maar de belangrijkste doelstelling vandaag was “genieten” tegen de ervaring van Pickwick players. En dat is wat wij als team hebben gedaan.

Al in de eerste minuten van de wedstrijd werd de eerste try gemaakt en bezegeld met een conversie en leek het startschot te zijn gegeven. De scrum van The Pickwick players was sterk en ondanks dat onze voorwaartse steady stonden werd er aangegeven om de scrums te gaan vermijden vandaag. Met duidelijke communicatie, veel zelfvertrouwen, weinig knock ons en goede support van uit het hele team voor de snelle offload sneden we vandaag als een warm mes door boter. Buienradar gaf aan dat het zou gaan regenen, hier hadden ze gelijk in alleen had de voorspelling niet regendruppels maar try’s voor Eemland moeten zijn.

Wat stonden wij er vandaag als 1 team. Forward and backs als 1 geoliede machine. Door een looplijn uit een rugbyboekje kwam de bal bij Melvin H. en maakte hij vandaag zijn eerste try, en liep na de wedstrijd een Zoemba.
Man of the match: Matt, door goede support, lekkere takckles en sterke spel mocht hij de titel in ontvangst nemen.

Graag wil ik afsluiten dat ik trots ben op het team en dat we vandaag hebben laten zien dat we als 1 team op het veld stonden!!
Geniet van het verlof komend weekend mannen, over 2 weken Obelix 2 thuis.

Captain Jordy

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl