De Rugbyclub
van de regio

Heren 3 wint van RC ‘t Gooi

23 sep. 2019

Heren 3, het voormalige Eemland TweeDerde, had tot taak het goede spel uit de eerste competitiewedstrijd tegen de USRS door te zetten in de tweede wedstrijd tegen het ervaren ‘t Gooi Fier.

Vorige week op Olympos bij de UU mochten we de competitie aanvangen tegen het vierde team van de studenten. Altijd moeilijk wat te verwachten van de jonge en fitte studenten. Met drie wissels startten we aan de wedstrijd, mooi veld, tikkeltje warm (maar prima voor de meegereisde supporters). USRS begon sterk aan de wedstrijd met het voorwaardse spel en een paar goede runs. De eerste 15 a 20 minuten waren duidelijk voor de thuisploeg. Hierna namen wij echter het initiatief over. De potjes stonden georganiseerd en nadat de lijn eerste een paar ballen had laden vallen, wisten ze elkaar daarna goed te vinden. Zelfs een in de warming up geoefende alternatieve line-out resulteerde in een try. De tweede helft zetten we ons goede spel voort en voor de meegereisde supporters (thanks!!) was het een mooie wedstrijd om te zien. De laatste 15 a 20 minuten lieten we het wel een beetje versloffen, zodat de USRS nog een try kon drukken. Al met al wel een verdiende overwinning van 24-38 en de volledige 5 punten mee naar Amersfoort. Ook de derde helft was (naar verluid) een groot succes.
Man of the match was Mauricio. Richard mocht zich dick of the day noemen, maar deze honeurs waren overgenomen door Thomas (2e man of the match.
Ook hulde aan twee van de nieuwe jongens die hun eerste wedstrijd speelden, Maarten en Rick P. En ook onze sponsor bedankt voor de nieuwe shirts!

Gisteren tegen ‘t Gooi stonden we met een ietwat gemixed team op het veld van de Bokkeduinen met in het vooruitzicht een treffen met de ervaren jongens van ‘t Gooi Fier. Ook nu weer een fantastisch veld en een heerlijk zonnetje (met name belangrijk voor de derde helft). Hoewel de wedstrijd wat slordig was en wat minder georganiseerd, was de inzet groot. Ook het gameplan was te herkennen, prima gedaan en mooie pot!! Complimenten aan iedereen die wat onwennig op een nieuwe positie stond, maar mooi opgelost met elkaar. Tommie als 2e rij, Peter als flanker, Tim op 8, Jelle V op 1 (en dan vergeet ik er vast nog een paar). Geniale acties gezien in de lijn! Met een eindstand van 81-7 mogen we tevreden zijn.
Man of the match Jelle V. speelde zijn eerste wedstrijd en had gelijk de eer van de zoemba, samen met Dennis. Arnold maakte aanspraak op de titel dick of the day met zijn knock-on op 5 vijf meter van de trayline na een mooie run, maar (helaas) een nog mooiere taptackle. De dick of the day ging echter naar Bas. Bas opende de score met een mooie try, zonder geblesseerd te raken.