De Rugbyclub
van de regio

Joran Schoemaker in Japan

Verslag

09 sep. 2022

Ik speel rugby voor Red dragons in Kyoto (Ryukoku university). Het moment dat ik aankwam was het officiële seizoen al voorbij. Echter gingen ze vervolgens direct door met een toernooi variant, waar ik meteen kon aansluiten. Hier speelden we tegen de beste universiteiten in Japan. In het begin was het heel zwaar, toen ik aankwam was het meteen tussen de 30 en 40 graden en trainden we zeven keer per week. Ook is het veld gelegen in de bergen en waar het erg luchtvochtig is.

 

In het begin was communiceren een uitdaging aangezien niemand Engels kon, uiteindelijk werd dit wel wat makkelijker aangezien ik ook veel Japanse les op school kreeg. De cultuur in het team is hier echt heel mooi, je wordt als buitenlander openlijk ontvangen en ze nemen je overal mee naar toe. Tevens laten ze veel respect zien naar mensen die ‘boven’ hun staan. Aangezien ik één jaar ouder ben dan de meesten hier, werd ik dan ook afgesproken met Joran ‘san’.

 

Hier in Japan doen ze veel aan gast trainingen, zo kregen wij elke woensdag training van Shigemitsu Yasumasa. Shigemitsu Yasumasa is de aanvalscoach en backs coach van Kintetsu Liners, waar Quade Cooper en veel andere bekende namen ook gespeeld hebben dit jaar. Zo hebben we onder andere ook training gehad van Hasegawa Shin de assistent-coach van het Japanse Nationale team.

 

Het grappige hier in Japan is wel dat ik de langste ben en één van de zwaarsten, ik ben 186 en weeg 102 kilo en ik denk dat ze hier gemiddeld zo’n 175 zijn en tussen de 80 en 110 kilo wegen. Doordat ze lichter zijn gaat het spel veel sneller en zijn ze super technisch. Uiteindelijk een hele mooie ervaring opgedaan, die ik weer mee kan nemen in mijn toekomstige rugby carrière.

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl