van de regio

Laatste competitieronde voor junioren

jeugdnieuws

08 apr. 2019

Dit weekend stond alweer de laatste competitieronde voor de junioren op het programma. Junioren 1 moest uit naar Amstelveen en junioren 2 ontving thuis SBN. Beide teams gingen zonder wissels naar de wedstrijden, omdat er de afgelopen weken nogal veel mensen geblesseerd zijn geraakt, van de 45 junioren waren er maar 30 fit genoeg om te spelen! Niettemin werd er vol goede moed en met strijdlust aan de wedstrijd begonnen .

Junioren 1 wist in een spannende wedstrijd de winst met 15-19 naar zich toe te trekken; de conversies maakten het verschil. Junioren 2 moest tegen een team dat fysiek veel groter en sterker is en had in de eerste helft grote moeite om tot spelen te komen. Bij rust stonden zij dan ook met 33-0 achter. In de tweede helft werd er vol overgave gespeeld en werd het alsnog een echte wedstrijd. Uiteindelijk wisten wij nog 3 tries te scoren in de tweede helft en de tegenstander 2. Eindstand 17-47, dus relatief ruim verloren, maar grote complimenten voor het doorzettingsvermogen van onze jongens en meiden.

Junioren 1 heeft in de plate alle 10 wedstrijden gewonnen en kan zich gaan opmaken voor de finale op 11 mei. Omdat wij bovenaan zijn geëindigd mogen wij die organiseren. De tegenstander is hoogstwaarschijnlijk The Dukes uit Den Bosch. Tegen die tijd is iedereen hopelijk weer fit en kunnen we de plate binnenhalen.

Junioren 2 heeft ook een goed seizoen gedraaid en 6 van de 10 wedstrijden weten te winnen, terwijl zij vrijwel altijd tegen een fysieke overmacht stonden. De fysiek grotere spelers stonden natuurlijk in het eerste, dus zij moesten het hebben van hun balvaardigheid en inzet. Er zijn maar weinig tweede teams die in de competitie overeind blijven dus onze resultaten zijn een knappe prestatie.

Al met al is de competitie voor beide teams dus goed verlopen en kunnen we nu uitkijken naar een spannende finale op eigen veld. We zijn trots op onze jongens en meiden die qua spel, maar vooral ook als team, een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt. Ook zijn we heel blij met de nieuwe leden die zich dit seizoen bij ons hebben aangesloten. Op de leeftijd van de junioren is het best een uitdaging om nog aansluiting te vinden, maar dat is prima gelukt.

Op dus naar de plate finale en het sevens seizoen, om dit goede gevoel ook de rest van het seizoen vast te houden!