De Rugbyclub
van de regio

Michael Cashay Cup blijft in Castricum

02 nov. 2014

Zaterdag stond de wedstrijd Castricum 1 versus Rugbyclub Eemland op het programma. 2 Teams die strijden om de top 6 plaatsen van Nederland en met een mooie gezamenlijke geschiedenis.
Deze wedstrijd heeft naast de competitie belangen ook een extra lading. Oud RC Eemalnd en Cas RC speler Michael Cashay overleed in 2012 op een veel te jonge leeftijd en beide verenigingen waren er gelijk over eens dat de eerste wedstrijd in het seizoen tussen de eerste teams van de verenigingen in het vervolg zouden strijden om de Cup. Een prachtig eerbetoon. Na een indrukwekkende minuut stilte startte RC Eemland de wedstrijd sterk. Castricum moest terug en de Amersfoorters kregen al snel een penalty. Helaas werd deze gemist. Langzaam begon Castricum in haar spel te komen en wist de Amersfoorters terug te dringen op eigen helft. Een penalty aan de duinranders kant werd wel benut 3-0 voor de thuisploeg. Eemland kon daar vrij snel ook weer een penalty tegenover stellen, maar daarna namen de duinranders het heft in handen. Een gebrek aan discipline leverde de Amersfoorters een gele kaart op, waardoor ze 10 minuten met 14 man op het veld stonden. Dan zie je in de top van de Ere klasse dat dit genadeloos wordt afgestraft en 10 minuten laten was de stand 17-3 in het voordeel van de thuisploeg. Eemland moest dus achter haar tegenstander aan jagen, maar was niet in staat om dit gat nog te dichten. Jost de Graaf wist met verschillende penaltys de teams nog enigzins bij elkaar te houden, maar uiteindelijk was de ruststand 20-9 in het voordeel van Castricum.

Na de rust een zelfde beeld, de Amersfoortse ploeg probeerde van alles, maar Castricum wist op alle fronten het spel te dicteren. Hierdoor liepen ze langzaam uit naar een grotere voorsprong en moest de ploeg uit Amersfoort vrezen voor een grote uitslag.
Door concentratieverlies bij de Geel/Zwarte ploeg uit Castricum bleef dit bespaard en konden de Amersfoorters door 2 tries uiteindelijk toch nog 22 punten binnen slepen.

Mooiste moment van de wedstrijd was het debuut van Rik Hogerwerf in het eerste team van de Amersfoorters. Hierdoor zijn er nu 3 jonge eerste jaars spelers vanuit de jeugdopleiding die hebben mogen snuffelen aan het hoogste niveau Rugby in Nederland.
debuur Rik Hogewerf

Uiteindelijk een terechte winnaar met 44 -22 die zich nu zo goed als zeker veilig hebben gespeeld voor de Top 6 play offs in het tweede gedeelte van het seizoen.

De Amersfoorters krijgen de komende weken een zwaar programma en zullen alles op alles moeten zetten om de top 6 in zicht te blijven houden, waarbij de discipline in de komende wedstrijd een doorslaggevende factor zal zijn.

Zaterdag om 15:00 uur is de wedstrijd op de bokkeduinen tegen de huidige nummer 2 RC Hilversum.