De Rugbyclub
van de regio

Migratie

R.C. Eemland van Google naar Microsoft

Google is binnenkort niet meer gratis. Gelukkig heeft de club een licentie kunnen regelen voor sportclubs bij Microsoft. Daarom kunnen alle medewerkers van de club gratis een mail en teams inlog krijgen. Teams, online office, samenwerken met je team of met de andere trainers, het kan straks allemaal!

Voor 1 juni moet de mail omgezet worden. Dat is kort dag. En dat vergt soms wat aanpassingen aan de instellingen. Vandaar deze pagina met helpende links.

Wat moet je doen vóór 1 juni ?

Je mailbox gaat dus over naar Microsoft. De opslag op Google vervalt. Wat vragen we van jou?

  • De historische mail wordt niet automatisch mee gemigreerd, exporteer daarom indien gewenst je oude mail vanuit Google en importeer deze zelf binnen de Micosoft omgeving. Dit kan het beste door middel van het maken en importeren van een PST bestand.
  • Sla je gegevens zelf op. Stel de files die eventueel op Google staan veilig in de komende weken. Sla ze bijvoorbeeld op je eigen computer op.
  • Google stopt. Je mail gaat vanaf 21 mei via Microsoft. Je kunt daarna nog wel op Google inloggen, zolang de Google gratis versie er is, maar geen mail meer ontvangen in de “Google” omgeving.
  • Forward zelf mail. Doorverwijzingen naar prive-mail werkt straks niet meer, dat moet je opnieuw instellen binnen de Microsoft omgeving
  • Je wordt door de beheerders toegevoegd aan een of meerdere aantal teams om mee samen te werken binnen de club. Hiervoor hoef je in principe alleen naar ‘teams’ te gaan in je browsers, of de ‘teams app’ te installeren en te openen.

Voor het eerst inloggen?

Je mailadres wordt straks voornaam.achternaam@rceemland.nl. Ga naar deze pagina om in te loggen en je wachtwoord in te stellen. Bekijk vooraf deze pagina over het inloggen en het instellen van je wachtwoord.

NB: heb je al teams voor je school of werk, dan is het verstandig een andere browser te gebruiken, die je alleen voor Eemland gebruikt. Zo raken de systemen niet in de war!

Inloopspreekuur

Op maandag 23 mei en woensdag 25 mei tussen 18.30u en 19.30u, en op zaterdag x maart en zaterdag zijn er inloopspreekuren. Neem je telefoon en laptop mee, dan helpen we je met de instellingen, mocht je er zelf niet uitkomen.

Bedankt! Bij vragen horen we het graag,

Team digitaal Eemland, bestaande uit vrijwilligers: Martijn Verschuren, Laurens den Hollander en Willemijn Smal

Mail omzetten FAQ

  1. Wat gebeurt er met het oud mailadres? In principe gaan we over naar voornaam.achternaam@ adressen. Je oude adres vervalt.

 

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl