De Rugbyclub
van de regio

Mini trip naar Engeland

12 mei. 2019

Een stukje schrijven over de trip naar Engeland…. wat een lastige opgave. We hebben zoveel indrukken opgedaan dat dit nooit in een kort stukje weergegeven kan worden. De trip, 38 mini’s, 8 trainers en ouders op avontuur naar Engeland.

Op vrijdagmiddag verzamelen en na controle of iedereen de benodigde spullen bij zich had vertrokken we met een dubbeldeksbus naar Calais vanwaar we met de boot naar Engeland gingen om daar naar Phasel Wood Activity Center te gaan. Onderweg zat de sfeer er al goed in.
Rond 24:00 uur kwamen we aan en kon iedereen een stapelbed opzoeken….. niet iedereen wist dat deze bedoeld waren om in te slapen en er werd nog lang gekeet.

De volgende morgen was er een pannenkoeken ontbijt maar met 1 pan en zoveel mensen moesten er ook maar broodjes gesmeerd worden.

In de middag vertrokken we met de bus naar Allianzpark voor een wedstrijd tussen Saracens en de Chiefs. Hoe gaaf de mini’s mochten met zijn allen het veld op om een grote vlag. Wat heeft dit indruk gemaakt!

Om 4 mei om 20:00 uur waren wij bij dodenherdenking bij Mill Hill Cemetery Field. Hier was een ceremonie waar de Nederlandse ambassadeur en militairen kransen legden en kinderen gedichten voorlazen. Heel bijzonder en indrukwekkend.

Terug op het park hebben we ons verkleed als koningen en koninginnen en was er een court.

Zondagmorgen vroeg uit de veren en naar rugbyclub Deal. Het leuke was dat we mini’s van deze club al hadden ontmoet op de Engelsedag op Eemland.
Hier hebben we leuke wedstrijdjes gespeeld waarna we aan de terugreis begonnen die heel wat stiller was dan de heenweg.

SUPER bedankt tourorganisatie en sponsoren die deze reis mogelijk hebben gemaakt!!!!

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl