De Rugbyclub
van de regio

Mini’s 5e op Minitoernooi in Naarden

13 mei. 2019

Na een fantastische trip naar Engeland met wel 40 mini’s speelden we afgelopen zaterdag het Landelijk Mini Toernooi in Naarden.

De eerste wedstrijd moesten we tegen de Rams. Op papier was dit de makkelijkste tegenstander, maar wij waren nog niet helemaal scherp en we zetten  de rucks niet goed op. Toch wonnen we met 4-0, door een paar goeie acties.

Daarna moesten we tegen BSN, British School Netherlands, de nr. 2 van District West. Nu stonden we wel aan. Alles liep goed, we maakten goeie tackles en vijf tries. We speelden als een team en wonnen met 5-0. Hiermee waren we geplaatst voor de laatste 8.

Toen moesten we tegen Haarlem voor de eerste plaats in de poule. Omdat we al geplaatst waren deden we geen goeie warming up en waren we niet gefocust. We tackelden niet goed en Haarlem stond al snel met 3-0 voor. We gaven het een beetje op en verloren uiteindelijk met 7-0.

In de kwartfinale moesten we tegen Haagsche, die de laatste 3 jaar het LMT hadden gewonnen. Bert had tegen ons gezegd om alles te geven, dan maakte het resultaat niet uit.

Helaas begonnen we niet goed en stonden we binnen 2 minuten al met 2-0 achter. Maar toen hebben we de knop omgezet en vochten we terug. We hebben echt als team gestreden en Haagsche kwam er niet meer doorheen. Uiteindelijk verloren we met 3-0 maar we hadden laten zien dat we ook tegen zulke teams goed kunnen rugbyen. Wij waren nog wel teleurgesteld maar de trainers waren trots op het spel dat we hadden laten zien en klapten zelfs voor ons. Het was toch een erg leuke dag.

Haarlem won de finale van Haagsche, wij zijn 5e geworden en horen bij de beste Mini teams van Nederland.

Tycho

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl