De Rugbyclub
van de regio

Movember, of een maand met veel activiteiten.

09 nov. 2022

Movember, wat staat voor Moustache-November, is een campagne in november om geld in te zamelen voor mannen die lijden aan psychische of lichamelijke ziektes. Denk hierbij aan prostaat- of teelbalkanker, depressie of zelfmoord (-neiging). Ik heb al bij een paar mannen gezien dat zij de scheermes laten staan en op die manier in ieder geval morele steun geven aan deze actie.

Het is ook de maand dat de grote rugby landen van het zuidelijk halfrond – Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië – op tournee gaan door Europa en wedstrijden spelen tegen de landen die deelnemen aan de Six nations. Op de club doen wij ons best een keer op groot scherm enkele wedstrijden te kunnen volgen. Maar dat valt niet mee. Check in ieder geval de link https://www.autumn-internationals.co.uk/2022/. In Leusden heb ik TV5 en kon ik de Fransen net aan zien winnen van Australie. ik vind echt dat je maar 5 maal per wedstrijd de bal in open spel mag kicken. Een hogere frequentie is echt saai en lijdt vooral tot balverlies in plaats van terrein winst.

Verder hebben jullie al kunnen zien dat het WK vrouwen rugby in New Zealand een finale krijgt tussen de topfavoriet England vs de Black Ferns. Die laatste hebben wel thuisvoordeel maar zullen zaterdag as een zware kluif krijgen om dan de Red Roses te winnen. Als je het redt, za ochtend vroeg zijn er nog 2 wedstrijden. Prachtig om dit niveau rugby te zien bij de vrouwen.

Daarnaast was er en is er gelukkig nog genoeg te beleven op de club en Nederlandse bodem. Afgelopen was er een tref de ref avond en was er een workshop waarin ondermeer refs, refereering en game management centraal stonden. Van Rene Koch begrepen dat hij weer een hoop geleerd had en uiteraard zijn feedback heeft kunnen geven. De Guppen waren weer vroeg aanwezig en gaven de aftrap van een mooi weekend. De meeste jeugdteams speelden elders met wisselend succes, dat de Cubs met bijna 100-0 in Naarden wonnen is best een bijzondere en mooie prestatie. Van mijn Cubs insider begreep ik dat zij er veel plezier aan had beleefd. Wel speelden de Junioren 1 thuis vs HRC en die waren net wat slimmer en handiger dan onze jongens. Onze Junioren streden wel tot het eind. Niks mis mee om zo te verliezen, met op geheven verlieten zij terecht het veld. Daarnaast heb ik met u genoten van een faire, harde wedstrijd van RCE 1 vs HRC. Onder aanvoering van Jordy was HRC van plan er een aanvallende partij van te maken en was RCE lange tijd de verdedigende partij. Toch bleven de mannen alert en gevaarlijk, HRC scoorde wel opvolgend maar het verschil bleef klein. De teams speelden rugby zoals rugby gespeeld moet worden, en dan scoren onze mannen een anderhalve minuut voor het einde de winnende try. Dat geeft in de 3e helft spontaan carnaval. Ik ben op tijd naar huis gegaan maar begreep dat het nog lang gezellig bleef. Op zondag ging het om de steden Amersfoort vs Apeldoorn en had de coach van dienst de goede wissels te pakken wat de winst punten dus opleverde voor RCE 2.

Ook dit weekend was het weer een topweekend omdat alle vrijwilligers(trainers, TM-ers, coaches, tape vaders, deuopners(Linda), Jolanda en vlag moeders enz) en natuurlijk de keukenploeg weer van de partij waren. Dus dank jullie allen dat dit kan op onze club dan wel elders op Nederlandse rugby velden.

Tot slot; vrijdag 25 november is er een ALV. Komt allen en wees welkom om de realisatie van de begroting tot u te nemen, het verslag van de kascie kritisch te beluisteren en als het mag, decharge te verlenen aan het zittende bestuur. Verder willen wij dan het plan met de Stichting RCE aan u voorleggen en met u van gedachten wisselen over de werkvorm, juridische implicaties en voortgang daarvan. Dus met dikke letters in de agenda vrijdag 25 november 20.00 uur.

Tot snel en anders tot op de ALV.

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl