De Rugbyclub
van de regio

NK Sevens Cubs

jeugdnieuws

10 jun. 2019

Een kleine maand na de gewonnen Plate-finale, staat het NK Sevens alweer op het programma. Na een overtuigende kwalificatie en een paar moeilijke beslissingen over de selectie, hebben Theo en Marcel de dame en heren in drie weken tijd helemaal klaargestoomd voor dit toernooi.

Zaterdag 8 juni was het verschrikkelijk weer op het NTC in Amsterdam. Storm en hoosbuien teisterden de spelers (en het publiek). Zenuwen, kou en misschien wat gebrek aan focus zorgden ervoor dat we in de eerste wedstrijd al snel een try tegen kregen. Maar, zoals afgelopen seizoen al vaker is gebleken, worden op zo’n moment de Cubs pas echt wakker en gaat het tempo omhoog. De intensiteit wordt verdubbeld en de bal gaat razendsnel van hand tot hand. De tegenstander kon het uiteindelijk niet bijbenen en Eemland wint met 21-19. Bij de andere wedstrijden in de poule stonden onze Cubs wel scherp aan de kick-off en werden de wedstrijden overtuigend gewonnen.

Eerste in de poule en in de kwartfinale tegen CL Red. Dit is van een ander kaliber. Fouten worden afgestraft, en zodra de tegenstanders de ruimte krijgen zijn ze levensgevaarlijk. Onze Cubs maken gelukkig weinig fouten en geven de tegenstander weinig ruimte. Ze winnen met 17-5 en gaan door naar de halve finale in de CUP-poule.

De halve finale wordt in het stadion gespeeld tegen ’t Gooi. Onze jongens en meisje speelden misschien wel hun beste wedstrijd van het toernooi. Snel passen, goed tackelen en fraaie loopacties. Maar helaas was ’t Gooi een stapje verder en net iets sterker. Eemland verliest met 22-10. Later zal de tegenstander ook nog de finale winnen.

Desondanks kunnen het team en de coaches terugkijken op een geweldig NK met een schitterend resultaat: Derde van Nederland!

Lisanne, Bram, Wisse, Silver, Gabriel, Schalk, Dyo, Abel, Mats, Melvin, Olivier, Thomas en natuurlijk ook Theo en Marcel gefeliciteerd!

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl