van de regio

Overwinning heren 3 op Haarlem 3

Senioren 3

02 mrt. 2020

Door een blessure de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken in plaats van op het veld is nooit leuk, je wilt zelf op het gras staan. Het voordeel is wel dat je een completer overzicht hebt over het hele spel en gisteren was dat genieten geblazen! We hadden de return wedstrijd tegen Haarlem op het programma; in Haarlem waren we behoorlijk overlopen dus we waren gewaarschuwd.

Vanaf de kick-off ging Haarlem snel uit de startblokken, en binnen 15 minuten stonden we 3 tries achter. Dit beloofde wat voor de rest van de middag….Maar niets is minder waar! Met een aantal goede breaks werden de backs in stelling gebracht en zij sneden door de verdediging waardoor we langzaam maar zeker dichterbij elkaar kwamen. Het was voor zowel de voorwaartsen als backs hard werken met spel dat snel op een neer ging, iedereen was toe aan half time. Met een goede peptalk gingen de hoofden van Eemland verder omhoog en die positiviteit was zichtbaar in de 2e helft.

Het spel ging gelijk op en beide teams stonden in evenwicht. Met een break van onze voorwaarts beest Jelle en de opvolging daarop van onze backs kon Lennart zijn 3e try van de dag maken en liepen we eindelijk uit op Haarlem. Thomas was zeker in de conversies en pakte zo kostbare punten mee. Het was nog even billen knijpen richting het einde van de wedstrijd, maar we hielden stand op 29-22. De flinke blessure voor Adze in de laatste minuut van de wedstrijd was wel een domper, Adze snel en voorspoedig herstel namens alle heren toegewenst!

Man of the match was meer dan verdiend Lennart met zijn 3 tries en een try saving tackle in de slotminuten van de wedstrijd. Het was weer een mooie rugby middag!