De Rugbyclub
van de regio

RC Eemland door de ogen van een oudgediende

10 okt. 2022

Zo-even op de Eemland site de Clubhistorie doorgenomen. Niet geheel onbekend natuurlijk. Het is dan ook niet moeilijk om deze historie grotendeels op het innerlijke netvlies te projecteren.

Met veel genoegen het filmpje afgedraaid. Zeer veel vreugdevolle momenten dooraderd met gevoelige, emotionele momenten. Gewoon, zoals het leven aan ons wordt opgediend en beleefd. Het is in het heden niet anders.

Wel anders is het stadium waar RC Eemland als vereniging naar toe gegroeid is: het is duidelijk een volwassen club geworden.

Ik was als oudgediende al geruime tijd niet vaak meer ‘op de club’. Daarom trof het mij zeer aangenaam, toen ik zaterdag op het middaguur op de velden aanfietste welke energie er van de velden afkwam; ik wist niet wat ik zag, er was meer clubgeel dan grasgroen; meer sportbeweging dan stilstand; kleine, jonge mensjes; tieners; volwassenen. Wat een zonovergoten sportieve bedrijvigheid!

Vervolgens toch nog bij de Kick-off-Lunch o.l.v. René K. geraakt. Ook hier in het Leerhotel (ja, ja) een prachtige groep mensen bijeen die de plannen en ambities van de Club werd voorgeschoteld en heeft omarmd. Daarna een stukje van de Colts meegepikt; jonkies uit volle borst ‘op de top der blanke duinen’ zien en horen zingen; een memorabele herdenkingsminuut samen stil geweest; en een mooie pot senioren rugby gezien. En dat alles omringd door mensen die de Club een warm hart toe dragen: op-en-top trouwe vrijwilligers, bestuursleden, trainers, spelers, leden en oud-leden. Het was een indrukwekkend gebeuren en een mooi visitekaartje voor de Club.

Complimenten aan iedereen die er in al die jaren aan bijgedragen heeft. RC Eemland heeft kennelijk een goede basis en is laag op laag door trouwe, loyale mensen opgebouwd: het is een mooi bouwwerk geworden!

Met ovale groet, Henk van Balen

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl