De Rugbyclub
van de regio

RC Eemland Heren 1 tegen Castricum

Senioren nieuws

10 okt. 2022

Eindelijk, seizoen 2022-2023 is eindelijk begonnen! Tenminste zo voelt dat ondanks alle trainingsarbeid gedurende de afgelopen periode. De mannen wilden niets liever dan de wei in, helemaal na de gebeurtenissen van de afgelopen 2 weken.

Voor de zekerheid vooraf nog contact gezocht met Cas om te zorgen dat ditmaal de Michael Cahsay trofee ook aanwezig zou zijn. Dit is de trofee ter nagedachtenis van de veel te vroeg overleden Michael Cahsay, ex-speler van RC Eemland, Castricum en ’t Nederlands team en natuurlijk echtgenoot en vader van. Dit is een wisseltrofee die altijd na een wedstrijd Cas-Eemland uitgereikt wordt door de familie aan de winnaar. Hij was sinds de laatste wedstrijd in ons bezit gekomen en gelukkig hebben we de trofee weten te behouden!

Afgelopen zaterdag waren een aantal nieuwe gezichten in en rond het team. Buiten de lijnen verzorgen Zane Gardiner en Allard Jonkers de coaching (en trainingen door de weeks). Ook binnen de lijnen een aantal nieuwe gezichten. Ross Bennie-Coulson (Hooker) en Matthew Towey (Flanker) zijn overgekomen van Diok. TJ Okafor is via “onze Portugese verbinding Rui & family” overgekomen van rugbyclub Cascais. Vanuit Nieuw-Zeeland is Hugh Marychurch (Nr. 8) overgekomen. Scrumhalf Pieter Schoonraad is overgekomen van Ascrum en oud Eemland Colt Storm Marijnissen is van RC Groningen teruggekeerd op het oude nest. Joran Schoemaker is na een verblijf in Japan voor zijn studie ook weer teruggekeerd op de wing. En dan natuurlijk al onze eigen jongens uit de 1 & U23 selectie waar Mathijs de Wit na een langdurige blessure zijn rentree maakte.

Al met al een goede en brede selectie met alle bekende eigen spelers om er een mooi seizoen van te maken met eerste en tweede team en om onze eigen jongens beter te maken!

Als laatste was afgelopen zaterdag Nick Biss aanwezig als waterdrager, een fly-half eveneens afkomstig uit Nieuw-Zeeland.

Na 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan David begon de wedstrijd. Hoewel Cas een goed team heeft met sterke voorwaartsen en goede runners zijn ze geen moment in de wedstrijd geweest, doordat Eemland fysiek dominant was en hard met en voor elkaar heeft gewerkt. Binnen de trainingen is aandacht voor goed starten van een wedstrijd, iets dat traditioneel niet het sterke punt is binnen de diverse teams binnen Eemland. Binnen 10 minuten waren de eerste 2 tries gemaakt, dus dat zat in deze wedstrijd wel goed. Een ander aandachtspunt binnen de trainingen is het bouwen van een sterke, imponerende en ondoordringbare verdediging. Ook dat is gelukt, want Cas heeft geen try weten te scoren gedurende de hele wedstrijd.

Iedereen heeft speeltijd gekregen, waardoor er ook daadwerkelijk aan de noodzakelijk breedte is gewerkt, iets dat in het verloop van de competitie m.i. doorslaggevend zal blijken te zijn.

Einduitslag 8 mooie Eemland tries waarvan 5 geconverteerd zijn tegen 1 penalty van Cas hetgeen resulteert in de eindstand van 50-3.

Kleine bijzonderheid tijdens de wedstrijd : volgens mij heeft Robbin Schut (Center) z’n eerste gele kaarten ooit gekregen.

Er waren veel toeschouwers met veel collectieve rugby/ Eemland kennis wat tezamen met het aangename zonnetje, de uitmuntende ballenjongens/ meisjes uit de jeugd, het resultaat en het vertoonde spel, het voor iedereen een heerlijke zaterdagmiddag maakte om op de club te zijn.

We verwelkomen jullie dan ook graag tijdens de volgende thuiswedstijd op 29 oktober tegen Ascrum. Tot dan!

 

Met ovale groet,

Idse de Wit

Teammanager Eemland 1

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl