De Rugbyclub
van de regio

RC Eemland Heren 1 uit bij Oisterwijk Oysters

Verslag

17 okt. 2022

Afgelopen zaterdag de 2e wedstrijd van Heren 1 uit tegen de Oysters.

Traditiegetrouw altijd lastige wedstrijden door het fanatieke thuispubliek en de spelwijze van de Oysters.

Mocht je het nog niet hebben gehoord en wel enorm geïnteresseerd zijn in Ereklasse rugby, dan is de informatieve podcast, “Het is weer ruck” op YouTube met na- en voorbeschouwing van Ereklasse wedstrijden, de moeite waard. Onze captain Niels van Oeffelen is in aflevering 2 te gast en heeft het onder meer over de wedstrijd tegen Oysters – Eemland. De wedstrijd zelf is terug te kijken op eyecons.nl

Tijdens terugkijken en terugblikken op de wedstrijd vielen een aantal zaken op. Tussen het publiek stonden her en der Eemland supporters die de reis naar Oisterwijk hebben gemaakt. Prachtig om te zien en als je een keer met de bus mee wil kun je je bij mij aanmelden. Verder viel op dat de commentatoren zich verdiept hadden in de historie van Amersfoort en allerlei wetenswaardigheden hierover verkondigden tijdens het commentaar. Als laatste viel het op dat er een behoorlijke camera ploeg met meerdere camera’s en twee commentatoren en dan heb je natuurlijk ook een technisch whizzkid nodig. Bij de Oysters, familieclub met ambitie hadden ze dat goed voor elkaar.

Als er vrijwilligers zijn binnen Eemland om een livestream te verzorgen bij de thuiswedstrijden hoor ik het graag. We moeten gewoon een keer beginnen met een klein team, handjes en kennis ontbreekt nog.

Wat ze ook goed voor elkaar hadden was het eten na de wedstrijd. Prima hoeveelheid, prima qua smaak en slim door de keuze van het gerecht waardoor zelfbediening mogelijk was door de spelers op een andere plek dan de bar waardoor er daar geen logistieke opstopping ontstond!

Dan de wedstrijd. Oysters heeft een spelwijze die in hoge mate ontregelt, hetgeen de Oysters de eerste helft goed lukte. De Oysters zijn zeker dicht bij een try geweest maar de verdediging was goed voor elkaar en Eemland speelde als team dat de 0 wilde vasthouden. Er moest relatief snel en veelvuldig gewisseld worden als gevolg van blessures, waarbij gelukkig de meeste spelers weer konden terugkeren. De ruststand was 0-14.

De tweede helft heeft Eemland wel het eigen spel gespeeld hetgeen ook in een ander wedstrijdbeeld resulteerde.  De driving maul is een sterk wapen van Eemland. Try 2 & 3 waren hier het resultaat van (Mogelijk de eerste ook maar die heb ik niet meer helemaal scherp op het netvlies). Try 4 & 5 waren het resultaat van sterke loopacties waarbij de spelers elkaar goed vonden. Conversies werden door Rui genomen en dat resulteerde in 4 conversies waardoor de eindstand 0-33 is geworden.

Volgende week geen wedstrijd waardoor de spelers tijd hebben om te herstellen van de opgelopen pijntjes waarna de week erop Ascrum op bezoek komt.

Ik hoop dat we het publiek in grote getale mogen ontvangen om onze jongens aan te moedigen!
Groeten,
Idse de Wit
Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl