De Rugbyclub
van de regio

RC Eemland op koers.

30 nov. 2014

Zaterdag jongstleden moest het vlaggeschip van rugbyclub Eemland de lange reis maken naar Hoek van Holland om te strijden voor een plaats in de kampioenspoule.
De opdracht was simpel, de uitvoering zou moeilijk blijken. 5 punten meenemen naar Amersfoort.

Eemland speelde de wedstrijd in prachtige omstandigheden, het weer blijft de velden gunstig gezind. Vol strijd en passie bestreden de ploegen elkaar en na 15 minuten wisten de Amersfoorters de eerste try te maken na een mooi uitgespeelde aanval. 0-5. De Hookers streden voor iedere meter en mede door de vele fouten aan beide kanten bleef het lang gelijk opgaan. Net voor de rust scoorden de Amersfoorters weer en gingen de rust in met een 0-12 voorsprong.

Ook in de tweede helft bleven de fouten zich opstapelen aan beide kanten en moest men hard werken voor de kansen. Uiteindelijk werd een prachtige aanval van de Amersfoorters beloond met weer een try met conversie 0-19.
Dat de Hookers bleven strijden bleek uit de druk die ze toen op bouwden op de solide verdediging van de Eemlanders, 5-19. Gezien de standen op de andere velden in Nederland moest er nog een keer gescoord worden om in ieder geval aansluiting te houden, uiteindelijk maakte speler/coach johann du plessis de bevrijdende 4e try, waardoor de 5 punten binnen waren. De Hookers scoorden ook nog in de slotseconde van de wedstrijd. Einduitslag 10-26.

Doordat regiogenoot het gooi verliest van Hilversum, Den Haag verliest van the Dukes en Diok verrassend gelijk speelt tegen Castricum wordt de laatste speelronde volgende week ongekend spannend.
Eemland heeft nu de 6e plaats overgenomen van Den Haag maar allebei de ploegen hebben 29 punten op dit moment en spelen komend weekend tegen resp. de nummer 12 en 11. Diok en ‚t Gooi staan op 32 punten maar spelen tegen de huidige nummer 1 en 2 in de poule.

Volgende week moeten dus alle 4 de ploegen vol aan de bak om te zorgen dat ze niet als 7e eindigen en dan in de degradatiepoule terecht komen.

RC Eemland speelt 6 december om 15:00 uur thuis tegen Oemoemenoe en kan door een overwinning met minimaal 4 tries zich voor het eerst in de geschiedenis plaatsen voor de kampioenspoule.

KOM DUS ZATERDAG NAAR DE CLUB OM HET EERSTE AAN TE MOEDIGEN!!