De Rugbyclub
van de regio

RC Eemland richt zich op de jeugd

jeugdnieuws

18 mei. 2013

RC Eemland en SkyNet Worldwide Express intensiveren samenwerking

1 mei j.l. hebben RC Eemland en SkyNet Worldwide Express samen de wens uitgesproken om de samenwerking met elkaar verder uit te breiden.
Na 2 jaren sponsoring van het eerste team is nu de tijd gekomen om de vereniging verder te ontwikkelen in de gestelde doelstellingen.

Ontwikkeling in de Ereklasse

Naast een uitbreiding van het sponsorpakket van het eerste team zal de oudste jeugd categorie, de Colts ‐ leeftijd onder 19 jaar, gelijk getrokken worden met het eerste team.
Voor beide teams betekent dit dat de faciliteiten op en om de velden nog verder verbeterd worden met individuele trainers en meer fitness mogelijkheden. Verder wordt de uitstraling van beide teams gelijk getrokken.

Op 1 en 2 juni zullen er selectiedagen zijn t.b.v. de selecties voor het komende seizoen. Doelstelling voor het komende seizoen is om met het jonge team verder te ontwikkelen richting de kampioenspoule.

Verlenging samenwerking met Trainer

De samenwerking over het afgelopen jaar met Johann du Plessis is erg goed bevallen binnen de vereniging, met het aanscherpen van een aantal punten is er door beide partijen besloten om de samenwerking te verlengen en door te gaan met de ontwikkeling van Johann als trainer enerzijds, en anderzijds de ontwikkeling van de vereniging als “winnende” club met Johann aan het roer.
Talentenpool

Naast deze ontwikkeling zijn er de laatste jaren in de jeugdopleiding van RC Eemland meerdere spelers opgeroepen voor de Nationale jeugdteams. Om deze jongens verder te helpen in hun ontwikkeling wordt er een Talentenpool opgericht.
De spelers en speelsters die in deze pool komen worden op alle mogelijke manieren ondersteund om te komen tot het hoogst haalbare niveau binnen de rugbysport.
Naast aparte faciliteiten wordt er ondersteund in het deelnemen aan internationale stages.
Om de technieken verder te ontwikkelen zullen er (internationale) trainers benaderd worden om speciale aandacht te geven aan deze groep.
SkyNet Worldwide Express en RC Eemland willen hiermee bereiken dat de doorstroom van de jeugd naar de senioren teams een kwaliteitsimpuls gaat geven aan het rugby in de Regio Amersfoort.

Structurele clinics op scholen in de regio Amersfoort

De Colts van RC Eemland zullen in samenwerking met de buitenlandse spelers van RC Eemland structureel rugbylessen gaan geven in de regio Amersfoort op alle scholen.
Hiermee wil RC Eemland bereiken dat Rugby een benaderbare sport wordt in de regio.

Amsterdam Sevens 17, 18 en 19 Mei

Bij het internationale sevens toernooi in Amsterdam worden dit jaar ook de Internationale Dames sevens gespeeld. Anne Hielckert van RC Eemland zal met het Nationale sevens team van Nederland trachten hier de winst weg te kapen van deze serie. De gehele top 8 (waaronder de New Zealand (All Blacks) Ladies en Australië) van de wereld zal meedoen aan dit toernooi.

In het seizoen 2010‐2011 wist RC Eemland de finale om de Heineken Boot te winnen op de Amsterdam Sevens en de daaropvolgende jaren wist het team de Integer Plate te winnen. Dit seizoen zal RC Eemland met 2 teams haar opwachting maken op het internationale toernooi, waarbij de Silver Pier 1⁄4 finales en het winnen van de Integer Plate de doelstellingen zijn.

Nawoord:

RC Eemland komt uit Amersfoort en is één van de grootste clubs in Nederland met 3 Heren Senioren teams, 1 combinatie Dames team en 9 jeugdteams met spelers voornamelijk uit Amersfoort en omliggende gemeenten

Vanaf de Mini’s (tot 13 jaar) tot en met de Colts (tot 19 jaar) speelt men het afgelopen seizoen mee om de hoogst haalbare plaatsen waarbij de Junioren (tot 17 jaar) en de Cubs (tot 15 jaar) zijn uitgeschakeld in de halve finales.

RC Eemland staat voor het beoefenen van de Rugbysport op het hoogst haalbare niveau, waarbij de gastvrijheid van de club hoog in het vaandel staat.

Voor meer informatie over RC Eemland kunt u mailen naar info@rceemland.nl, dit persbericht is ook te downloaden

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl