De Rugbyclub
van de regio

RC Eemland speelt hoofdrol in Rugby Europe Super Cup

24 aug. 2021

Het Nederlandse clubteam Delta is een van de acht deelnemers aan de Super Cup, het nieuwe toptoernooi dat streeft naar talentontwikkeling in de beste opkomende rugbylanden van Europa. In september gaat het beginnen – en de drie Nederlandse thuiswedstrijden beloven één groot feest te worden! Met als episch centrum: RCEemland. Jij kunt erbij zijn!!! Als toeschouwer of als vrijwilliger.

Wat is de Super Cup?

De Super Cup is een nieuw initiatief van de Europese rugbybond, speciaal bedoeld voor opkomende rugbylanden. De zes beste landen van Europa – Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Frankrijk en Italië – hebben al jarenlang hun vermaarde Zeslandentoernooi, maar daar voegt Rugby Europe nu dus de Super Cup aan toe: een toernooi voor acht topclubs uit zeven landen, waaronder Nederland.

Wat is het doel van de Super Cup?

De clubs mogen alleen spelers opstellen die jonger zijn dan 24 jaar. Het doel van het toernooi is dan ook om talenten langer aan hun land te binden. Zo kunnen zij zich op eigen bodem ontwikkelen op een niveau dat hoger is dan de nationale ereklasse. Daarmee zorgt de Super Cup voor een kwaliteitsimpuls aan het rugbyspel in deze opkomende landen. Bovendien biedt het toernooi voor talenten een mooie tussenstap van het jeugdteam naar het nationale team.

Wie doet mee voor Nederland?

Nederland doet mee met Delta, een speciaal door Rugby Nederland opgezet team met de beste talenten van het land, met Skynet Worldwide Express als sponsor. Waarom die naamDelta? Ook de Deltawerken laten niets door…

Hoe zit de Super Cup in elkaar?

De Super Cup is een toernooi met een voorronde, twee halve finales en een finale. De voorronde gaat in september in Amersfoort van start en wordt gespeeld over zes ronden, met drie thuis- en drie uitwedstrijden verdeeld over twee poules. In april 2022 vinden de halve finales plaats, waarna in mei 2022 na de finale de kampioen wordt gekroond. In de oostelijke poule spelen de Russische topclubs Enisey-STM en Lokomotiv Penza, The Black Lion uit Georgië en The Tel Aviv Heat uit Israël. In de westelijke poule speelt Delta thuis- en uitwedstrijden tegen The Brussels Devils uit België, The Lusitanos uit Portugal en The Castilla y León Iberians uit Spanje.

Hoe gaan de drie thuiswedstrijden van Delta eruitzien?

De drie thuiswedstrijden van Delta worden op 18 september, 23 oktober en 30 oktober gespeeld op het veld van Rugby Club Eemland in Amersfoort. Dat worden drie ware rugbyfeesten waarin dé wedstrijd slechts het hoogtepunt is.Vooraf zijn er meer rugbywedstrijden en voor, tijdens en na de match is er voor alle bezoekers veel gezelligs te beleven om het veld heen: van live muziek tot food trucks. Zo wordt de Super Cup een leuke dag uit voor de hele familie!

Word vrijwilliger!

Wil je in een feestelijke en sportieve sfeer meehelpen bij dit prachtige event? Meld je aan! Er zijn veel mensen nodig. Bijvoorbeeld voor entreecontrole, muntenkassa, mobiele barretjes langs het veld, voorbereiding op de dag ervoor, er is van alles te doen. Meld je aan bij Bert Zetzema, Operations Manager Supercup: bertz@rceemland.nl

Wedstrijdschema Super Cup

DELTA v Brussels Devils
 za. 18-sep-2021 15:30 – 20:30
Kick off 15:30

DELTA v Lusitanos
 za. 23-okt-2021 15:30 – 18:30
Kick off 15:30

DELTA v. C&L Iberians
za. 30-okt-2021 15:00 – 18:30
Kick off 15:00

Toegang en kaarten

Goed nieuws, publiek is welkom! Er zijn ook VIP-kaarten verkrijgbaar, waarbij je de wedstrijd volgt in een speciale overdekte tent aan het veld, inclusief catering. Kaarten bestellen kan hier.

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl