De Rugbyclub
van de regio

RC Eemland strikt Mitchell McGahan als hoofdcoach

Senioren nieuws

22 mei. 2023

Mitchell McGahan (34) wordt komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Rugby Club Eemland. McGahan is afkomstig uit Nieuw-Zeeland en is geen onbekende van de Amersfoortse ereklasser. Als speler kwam McGahan van 2013 tot en met 2015 uit voor het eerste team van RC Eemland. Na zijn periode bij Eemland vestigde hij zich met zijn gezin in Engeland.

Mitchell (roepnaam Mitch) McGahan was afgezien van zijn periode in eigen land en in Amersfoort als (semi) prof actief in Engeland, Wales, Schotland, Spanje en Ierland. Na zijn spelerscarrière legde hij zich volledig toe op het opleiden van spelers en coaching.

RC Eemland haalt met McGahan een ervaren coach in huis. De Nieuw-Zeelander is sinds 2018 hoofdcoach van Bournville RFC uit Birmingham. Met dat team promoveerde hij in het seizoen 2019-2020 voor het eerst in de geschiedenis van de club naar de nationale competities. Naast hoofdcoach was McGahan bij een aantal teams ook assistent-coach waaronder bij North Midlands RFU in Birmingham. ,,We wisten dat hij terug wilde naar Nederland, dus we waren al even in contact met hem’’, zegt Michiel van Campagne, voorzitter van RC Eemland. ,,Het is een voordeel dat Mitch het DNA van de club kent en begrijpt. Bovendien heeft hij veel ervaring in het ontwikkelen van spelers. We zijn ervan overtuigd dat Mitch Eemland in zijn geheel naar een hoger niveau kan tillen.’’

RC Eemland wordt dit seizoen gecoacht door Zane Gardiner, eveneens afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Eemland voert momenteel in de ereklasse de ranglijst aan.

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl