van de regio

RC Eemland vergeet te winnen

Senioren nieuws

08 sep. 2013

Afgelopen zaterdag stond de ere-klasse wedstrijd RC Eemland – Castricum RC op het programma. Deze wedstrijd is de start van een nieuw seizoen waar de amersfoortse ploeg dit jaar een betere jaargang van wilt maken dan afgelopen jaren.
Het team is nog volop in ontwikkeling en de opgedane ervaring van de jonge spelers zal dit jaar van meerwaarde zijn in de competitie.

Deze wedstrijd werd afgetrapt om 15:00 uur en Castricum liet gelijk zien dat de oefenwedstrijd van 3 weken geleden tussen beide ploegen niet voor niks dik werd gewonnen.
Volop druk van de voorwaartse van het team uit Castricum resulteerde in een try binnen 3 minuten. Eemland was gewaarschuwd dat ook Castricum fit aan het seizoen begint.

Na 10 minuten veel strijd op de middenlijn werd door goed Kick werk van Mitch McGahan een Line out genomen in de 22 meter van Castricum. De Voorwaartsen van RC Eemland bereikten met meerdere fases rugby rondom de rucks de try line, waarbij scrumhalf Johann du Plessis uiteindelijk een try kon drukken. 5-5.

Eemland had op dit moment het betere van het spel en wist door een goed uitgespeelde line out brutaal de voorsprong te nemen na een try van Jeugd international Thom Kempe. 10-5 De Conversie werd gemist.

De strijd werd steeds scherper en meerdere penalty’s werden gemist door RC Eemland, hierdoor bleef Castricum geloven in een goed resultaat en werd wederom door de voorwaartse de stand gelijk getrokken.
Eemland speelde wat slordig in deze fase en door een onnodige gele kaart voor Umraan Jadwat ( Late tackle ) kreeg Castricum de overhand op het veld. Door een blessure bij Full Back Jost de graaf werd er zelfs even met 13 spelers tegen 15 spelers gespeeld en deze mogelijkheid liet Castricum niet liggen. 10-17 was hierdoor de ruststand.

Direct na de rust werd door onoplettendheid in de verdediging van Eemland wederom gescoord door de goed spelende scrumhalf van Castricum 10-22.
In tegenstelling tot de voorgaande jaren, liet de ploeg uit Amersfoort zien dat het groeit als ploeg en nam brutaal het heft in handen.

Na een goed uitgespeelde aanval, wist de bij de Amersfoorters teruggekeerde Bert van Klaveren een Try te drukken in de hoek van het veld. 15-22 De wedstrijd bleef ongemeen spannend, helaas was er wederom een situatie waar een gele kaart werd uitgedeeld aan de Amersfoorters, ditmaal Roderick Kaizer. Wederom een situatie waar Castricum uit wist te scoren en ook een panlat wist te benutten. Hierdoor liep de ploeg uit naar een voorsprong van 15-32 en leek de wedstrijd beslist.
Wederom een goed uitegspeelde aanval met als eindstation Bert van Klaveren werd op onreglementaire wijze afgestopt, Penalty Try en geel voor de speler van Castricum. De laatste 10 minuten gingen in met een stand van 22-32, Castricum verdiende op recht voor de palen een penalty en tilde de stand naar 22-35.
Direct daarop maakte Umraan Jadwat een try en werd de conversie niet gemist. Nog 5 minuten te gaan en de stand was 29-35.

RC Eemland probeerde uit alle macht om nog 1 try te scoren, maar helaas hield de hechte verdediging van Castricum het dicht de laatste 5 minuten.
Ondanks de kleine nederlaag was er veel vreugde bij het jonge team omdat ze 2 punten in de wacht hebben gesleept na een zeer goede wedstrijd. Deze uitslag biedt veel perspectief voor de ploeg uit Amersfoort die ongetwijfeld nog verder zal groeien in het komende seizoen.