De Rugbyclub
van de regio

RC Eemland verovert het kampioenschap in een geheel nieuwe rugby klasse

Future - U23

08 mei. 2024

Afgelopen weekend speelde ons Future team (oftewel U23) de finale in deze klasse tegen de Rotterdamse Rugbyclub.

De Future klasse is sinds dit seizoen een nieuwe klasse binnen Rugby Nederland waarbij jonge talenten langer de kans krijgen zich te ontwikkelen op een hoog niveau. Het begin van dit seizoen was best spannend aangezien we van te voren niet exact wisten hoeveel Colts er zouden blijven. Dit is een leeftijd waar men vaak gaat studeren en elders gaan wonen. Gelukkig zijn er een aantal gebleven waarvan een aantal verderop even aan het woord komen.

De eerste maanden was zoekende en bezaaid met uitdagingen. Onverschrokken namen de mannen elke hindernis onder leiding van coach Maximiliano Machado. Met een hechte teamgeest en een onwrikbare toewijding aan hun visie slaagde het team om uiteindelijk de finale te halen.

Er was aardig wat Eemland support afgereisd naar Rotterdam. Het is zo prachtig om te zien hoe men fanatiek aanmoedigt langs de lijn, enorm meeleven met geblesseerden, hoge hartslag op bepaalde momenten. Eemland is niet alleen trots op hun spelers maar ook op de (trouwe) supporters.

Het zonnetje scheen, geen druppel te zien, het beloofde een mooie match te worden. Het dat werd inderdaad een verdomde spannende wedstrijd die in de laatste minuten werd bepaald door een penalty try vanwege een hoge tackle door RRC. Kun jij je indenken hoe dat voor een ref is … zo’n beslissing te nemen in de laatste minuten voor de wedstrijden wat de stand bracht op een 29-31 voor Eemland met nog enkele minuten op de klok?

“Twee keer landskampioen achter elkaar voelde eerst niet echt, maar de realisatie komt toch wel dat het echt zo is. Die 2e titel op mijn 18e verjaardag is toch wel echt speciaal om mee te maken!” – Sam Grillis

Deze overwinning markeert niet alleen een historisch moment voor de club, maar ook voor het Nederlandse rugby als geheel. Mooi te horen langs de velden dat RC Eemland een club is geworden waar men rekening mee moet houden. Vorig jaar werd Heren 1 voor het eerst in hun bestaan Nederlands Kampioen en dit jaar gaan deze mannen er weer voor. Zaterdag 18 mei is de halve finale op de Bokkeduinen tegen t Gooi en iedereen is meer dan welkom om support te geven aan deze groep mannen.

“Twee keer Nederlands Kampioen voelt bijzonder, vooral omdat we dit aan het begin van het seizoen totaal niet hadden verwacht. We zijn dit seizoen met zijn allen echt gegroeid als team en dan dit resultaat … Mooier dan dit had ik het seizoen niet kunnen wensen en maakt mij enorm trots!” – Bram Roters

Terwijl het Future team de trofee omhoog houdt en de vreugde van de overwinning viert, kunnen rugbyliefhebbers overal in Nederland niet anders dan zich verheugen over de opkomst van deze nieuwe klasse en hoopvol kijken op wat de toekomst nog meer in petto heeft voor de prachtige sport die rugby heet.

“Ik ben blij dat het ons is gelukt om voor de 2e keer kampioen te worden. Vorig jaar hebben we veel lol gehad en dit jaar weer. Ik ben trots op het team hoeveel we hebben geleerd en ik ben blij dat ik daar deel van uit mag maken.” – Melvin Schut
foto: rugby-shots

foto: Rugby-shots

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl