De Rugbyclub
van de regio

RCE Junioren 2 – RCE Cubs 1

jeugdnieuws

16 nov. 2020

Wij hadden de kick-off. Het was wel even raar, omdat de tegenstanders een stuk groter waren dan normaal. We kregen de eerste try tegen. We werden flink aangesproken door onze coaches, maar de conversion werd gelukkig voor ons gemist, maar we stonden wel 5-0 achter. We begonnen gelijk aan te staan en toen scoorden wij weer – onze conversie werd wel geraakt en we stonden 5-7 voor.

We zetten als team op dat punt hele goede druk en kregen een penalty mee. Ik koos ervoor om op de palen te schieten en het werd 5-10.

We hadden dus veel vertrouwen toen we de rust in gingen, maar kregen al snel een try tegen. Ook die conversie werd gemist en het stond gelijk met 10-10. We kregen toen veel penalty’s mee voor hoge tackles en doordat de tegenstander niet op 10 meter afstand stond. De laatste penalty nam ik weer op de palen en we kwamen 10-13 voor.

Het was een hele spannende wedstrijd tot dat Marc-Jan er door brak en de laatste en de beslissende try maakte.  Die conversie werd ook geraakt en we wonnen met 10-20 tegen Junioren 2.

Kyan Zetzema (fly-half Cubs 1)
Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl