De Rugbyclub
van de regio

Refs berichten

Algemeen

26 sep. 2022

Allereerst zijn wij bijzonder blij met de terugkeer van Michael Assman die zich wederom wil inzetten voor onze club ditmaal op het aspect ontwikkelen van refs.  Even belangrijk is het bedanken van Willem Schrijver en Eric de Graaf voor hun inzet. Willem heeft vooral de laatste jaren zich ingezet als indeelbare referee in Nederland namens RC Eemland tot het en met seizoen 21-22. Eric de Graaf was vele jaren jeugd referee, ref coach en actief met beleid daaromtrent. Nogmaals dank, heren!

Vrijdag avond 16 sept jl is de Refcie bij elkaar geweest om ons aanpakplan voor dit seizoen op te stellen. René Koch(lid senioren) was ook aanwezig om vanuit technisch kader zijn bijdrage te leveren en benadrukte dat ook opleiding, coaching van refs een onderdeel is van technisch beleid. Daarnaast dat uitleg van spelregels juist onze spelers betere spelers maakt. Al was het alleen maar om weer eens bewust te worden van de kernwaarden van rugby. Dan juist kunnen wij als Eemlanders laten zien hoe wij als rugby-ers met elkaar en de referee willen omgaan.

Ook is in het aanpakplan de kerntaak benoemt van het gemotiveerd houden en indelen van onze refs. Dat is voor het doorgaan van thuis wedstrijden van groot belang. Jolanda houdt vooral vol waardoor het haar altijd weer lukt om refs ingedeeld te krijgen. Hulde daarvoor.

Voor het verwerken van de wedstrijd – resultaten worden wij net als de rest van de club geconfronteerd met Unify (vervanger e-rugby) en alle opstart problemen. Daarvoor geldt try and error, blijven proberen en dan werkt het uiteindelijk wel.

Verder hebben onder meer wij stil gestaan bij certificering van onze refs, spelregel bijeenkomsten, workshops tijdens trainingen, pitch management en met refs meelopen met ereklasse refs voor en na thuiswedstrijden heren1. Iedere teammanager of trainer of andere belangstellende nodigen wij dan van harte uit om zich aan te melden voor spelregel bijeenkomsten of ref workshops. Wij weten dat enkele groepen al bijeenkomsten hebben gehad maar willen iedereen een kans geven om haar of zijn kennis te verbreden. Vrijdag 30 september as hebben wij een tref de refs bijeenkomst met een leuke spreker. Iedereen is welkom, zoals onze eigen refs, leden, ouders en referees uit de regio.

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl