van de regio

‘t Gooi – Eemland Junioren 1 Cup poule

jeugdnieuws

02 dec. 2019

Met gemengde gevoelens reisden de jongemannen af naar Naarden. De eerste wedstrijd was met 40-0 verloren gegaan. Oorzaken? Gebrek aan teamspirit en gemiste tackles. De afgelopen wedstrijden was op beide vlakken al een stijgende lijn ingezet, maar toch, de sterkste tegenstander van de eerste fase was andere koek. En dat bleek na vijf minuten al. Een ijzersterke center brak de defence en binnen vijf minuten stonden onze mannen onder hun eigen palen te kijken hoe de conversie gemaakt werd. Niet getreurd. En kijk, vijf minuten later drukte Eemland een try, hun tegenstander in verwarring achterlatend. Zo, de schande van de nul was weg. Toch nam ‘t-Gooi het heft in handen en drukte voor de rust nog drie tries. Lichtpuntje, Eemland bleef koel en drukte zelf ook via een snelle aanval,  geëindigd met een vlijmscherpe side step die een hele Gooische driekwartlijn het bos in stuurde:  24-10. Onverstoord speelde Eemland na de rust verder, de backs stopten de sterke aanvallen met goede tackles en de voorwaartsen drukten ‘t-Gooi terug tot tegen hun vijf-meter lijn. Gedisciplineerd bleef Eemland zijn fases spelen en ‘t-Gooi moest meer uit de kast halen dan zij dit seizoen gewend waren, wat resulteerde in gele kaarten en een penalty try. Eemland speelde onverstoorbaar verder, bleef on-side en op de benen spelen en drukte een try. Deze werd Gooisch beantwoord met een laatste formidabele aanval van misschien wel de sterkste center van deze competitie. Een laatste maal rechtten de Tijgers hun ruggen en dwars door het hart beukten de Eemlandse voorwaartsen voort. Try.

Langs de zijlijnen was de verwarring over de stand groot, en pas nadat de referee geteld had, bleek de winst voor het team met de ijzersterke spirit en de onverstoorbare discipline: 31-32. Hoe trots de Eemlanders waren om misschien wel het sterkste team uit de competitie op hun eigen terrein te hebben verslagen? Zó trots dat de langste serie gemiste conversies uit de geschiedenis van Eemland nog voordat de blokhut bereikt was al weer vergeten was. Een memorabele middag.