De Rugbyclub
van de regio

TBM bij Het Glazen Huis

jeugdnieuws

09 nov. 2022

Rugbyclub Eemland zet de schouders eronder

Help ons mee geld inzamelen voor stichting Het Vergeten Kind

Het Glazen Huis staat dit jaar van 18 t/m 24 december in Amersfoort en zamelt geld in voor Het Vergeten Kind. Deze Stichting doet er alles aan om kwetsbare kinderen een onbezorgd leven te geven en hun talenten te ontwikkelen

In Nederland zijn er duizenden kinderen die opgroeien in gezinnen met heftige problemen. In hun jonge leven hebben ze al veel te veel meegemaakt en trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang, verdrietig en boos. Zo hoort een kinderleven niet te zijn!

“Kom in actie voor 3FM Serious Request!
Samen met jou halen we zo veel mogelijk geld op voor Het Vergeten Kind.”

Rugbyclub Eemland is een sportclub waar ieder kind zijn plekje kan vinden, waar we op elkaar letten en waar we er voor elkaar zijn. Rugbyspelers en -speelsters zijn maten, makkers, vrienden en vriendinnen van elkaar en iedereen is waardevol voor het team.

Op de club zetten trainers, scheidrechters en heel veel anderen zich op vrijwillige basis is om te zorgen voor een fijne omgeving waar je lekker kan sporten, je zelf kan ontwikkelen en je je veilig kan voelen.
Dit gunnen we andere kinderen ook. Help je mee?

Wat gaan we doen? Haka!

Rugbyclub Eemland zet de schouders eronder en zamelt geld in zodat Het Vergeten Kind hun belangrijke werk nog beter kan doen en licht kan brengen in het leven van zo’n honderdduizend vergeten kinderen.

Tijdens de dagen dat het glazen huis in Amersfoort staat zullen we met een grote groep kids van TBM een Haka gaan uitvoeren bij het huis.

Wat is Haka precies? Haka is een groep ceremoniële dansen van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland, maar ook op Samoa, Tonga, Fiji en andere eilanden in Polynesië en Melanesië dansen ze de haka. Door middel van deze dans probeert men de goden aan te roepen.

Trainer Thijs zal de TBM een Haka gaan leren en dan in december uitvoeren bij het Glazen Huis.

Wat kun jij doen?

Verzamel statiegeld flessen, bak koekjes en verkoop ze aan familie en vrienden, verkoop je oude speelgoed op Marktplaats, was auto’s in de straat, bezem de paden van die ene oudere buurman, doe een klusje voor je ouders of spaar je zakgeld op ….

Het opgehaalde sponsorgeld kun je op twee manieren overmaken:

  1. via onze actiepagina bij 3FM
  2. Straks via een QR code op posters en flyers

Al het geld komt 100% ten goede aan Het Vergeten Kind

In de week van 18 t/m 24 december zullen we met de hele club het geld gaan aanbieden bij het Glazenhuis. De exacte datum horen jullie nog. Als echte strijders, doen we een Haka, zodat er geen enkel kind meer vergeten wordt.

Zijn er nog vragen of wilt u een zakelijke donatie doen neem dan gerust contact op met Richard Godde op 06-105 420 19

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl