De Rugbyclub
van de regio

The Hookers – RC Eemland 1

Senioren nieuws

02 dec. 2019

Zaterdag was het weer zover, de mannen in het geel en zwart mochten weer ten strijden trekken. Dit keer stonden The Hookers op het programma. Een maand van weinig trainen had de mannen van Eemland hongerig gemaakt en dat bleek na al een warming up die de grond liet trillen en de vrouwelijke supporters uit alle hoeken van Nederland liet aantreden. De mannen waren er klaar voor. Niet alleen de vorige wedstrijd van vorig seizoen in het hoofd (62-3 voor The Hookers) maar ook om Mister Olympia 2019 en basisspeler Niels van Oeffelen een waardig afscheid te geven die een rugby carrière ambieert in Qatar en dus daarheen gaat voor een aantal maanden. De toon van de wedstrijd werd al snel gezet, Eemland verdedigde met veel vuur en onder het gejuich van de meegereisde supporters (dank!) en de ontelbare vrouwelijke supporters die uit alle hoeken en gaten kwamen scoorde onze center, Robin Schutt de eerste try.

Het hek was van de dam, de dijken braken door en sidesteppend, scrummend (grammatica?) klauwde Eemland zich de wedstrijd door. Fysieke dominantie zoals we gewend zijn. Tot het moment dat The Hookers de bal terug veroverden in eigen helft, de flyhalf die dacht een slimme kick te geven op zijn razendsnelle winger. Jammer genoeg voor de fly half vond hij de onze. Jordy Hop, die met bliksemsnelle reactie de bal uit de lucht vind en te werk ging. Sommige zeggen dat hij over zijn direct opponent heen sprong en de volgende sidestepte. Hij gaf een mooie zogenoemde chicken wing pass naar Ben Brooking die op fraaie wijze de bal weer retour zender stuurde, Jordy Hop met bal in de hand is levensgevaarlijk dus The Hookers stuurde drie van hun beste tackellaars om dat appeltje te even schillen. Gelukkig, en u ziet het al aankomen kon Aron van Laar nadat hij net was uitgezwaaid naar alle support die langs de zijlijn stond een poging doen Jordy bij te houden. Niet gelukt maar Jordy kon wel de bal naar hem afpassen en Aron scoorde 12-0. Weinig ging fout aan de kant van Eemland, vooral de scrums bleken steeds dominanter te worden.

De geel/zwarte buffels konden zowaar drie maal een pushover try scoren die op de naam van onze Georgiër Givi kwamen te staan, de trein uit Georgië scoorde zowaar 4 keer deze wedstrijd en heeft aardig wat mensen dubbelgevouwen.

Robin daarentegen deelt niet alleen graag zijn slaapzak met mensen ook gaf hij zijn hattrick op aan de bovengenoemde gentle giant Niels, die natuurlijk zijn tranen niet kon bedwingen. En die, als kers op de taart, punt op de i, nail in the coffin net als ‘left footed Lopez’ een conversie dwars door het midden van de palen heen schoot om de eindstand uiteindelijk naar 62-0 te brengen. De precieze volgorde van tries is misschien niet helemaal hoe het ging, maar voor de rest is alles naar waarheid verteld. Graag een snel bedankje voor de staf, lijnrechter Bert en alle meegereisde supporters die in ijzige wind 80 minuten hebben gejuicht! Volgende week staat Waterland op het menu, en dat belooft weer een spannende wedstrijd te worden!

Groet,
Aron
Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl