De Rugbyclub
van de regio

Van het Bestuur

Van het Bestuur

16 mei. 2022

Het einde van het seizoen is bijna nabij en daar mee begint voor velen ook al weer de start van het nieuwe seizoen. Maar eerst krijgen we nog een fantastisch weekend komende week met de viering van ons Lustrum.

Na een mooie overwinning van Heren 1 , met een toch wel gehavend team tegen HRC, staat er zaterdag de laatste wedstrijd vs ’t Gooi op het programma. Komt allen tezamen deze dag voor een hapje en drankje en ondertussen is er voldoende vertier voor iedereen.  Zo zullen oa de Socials hun langverwachte debuut maken als team.

Dit weekend was het op de club opeens onverwacht rustig. Na een mooie zaterdagochtend, met uiteraard weer een prachtige TBM ochtend,  waren er verder geen activiteiten.  De wedstrijd op zondag van Heren 2/U23 werd op het laatst gecanceld door URC door een gebrek aan spelers vanuit hun kant. Ik ben er wel trots op dat wij, ook in dit stadium van de competitie, wel een volledig teamsheet kunnen invullen.

Daar aan tegen hadden we op zondagochtend een gast club te trainen die gebruik wilde maken van onze velden. Echter geen rugby club maar The Wageningen Werewolves, een Quidditch vereniging. Voor de jongeren onder ons, dit is Zwerkbal uit Harry Potter.  Bij de vraag of we duct tape hadden om de bezemstelen af te plakken heb ik deze vriendelijk uitgedeeld en het mijne er van gedacht. Het is een ingewikkelde en voor mij onbegrijpelijke sport om te snappen maar dat kan ook aan mijn intellect liggen. Anderzijds is de rugby sport ook niet voor iedereen meteen duidelijk qua regels.

Volgende weken  de laatste stuiptrekkingen op de velden en dan gaat vanaf Pinksteren de 10 weken veldrust in en gaan de vizieren op komend seizoen. Sommige gaan naar een nieuw team, sommige krijgen een nieuwe trainer. Allemaal mooie dingen om naar uit te kijken.

Mocht je in de zomer nog behoefte hebben aan actie of kan je de mede RCE mens niet missen. We gaan wat dagen organiseren waar we wat kleine en wat grotere klussen gaan aanpakken. Op de website staat een klussenlijst, https://www.rceemland.nl/de-club/vacatures-en-klussen/ . Via de socials zullen we wat data kenbaar maken zodat we met veel handen veel werk kunnen verzetten.

Nu rest mij niets meer dan iedereen nogmaals uit te nodigen voor zaterdag 20 mei 2022, voor de viering van ons Lustrum. Namens het hele bestuur nodigen wij jullie van harte uit.

PS: Er liggen nog diverse bestellingen klaar om afgehaald te worden van de webshop. Vanaf 1 juni is het niet standaard meer mogelijk het af te halen.

Met ovale groet,

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl