De Rugbyclub
van de regio

Van het Bestuur

07 jun. 2022

Nedrugby samen naar een hoger niveau tillen

Einde seizoen en dan gaan wij de lat nog even ‘hoog leggen’. Toch zou het een slogan kunnen zijn voor een beleidsplan, en er wordt op alle niveaus hard aan gewerkt. NedRugby wil dat op alle onderdelen refs en coaches opleidingen voltooien en in systeem World Rugby deze zelfde functionarissen na afronding geregistreerd staan in seizoen 23-24. Dat wordt een hele klus.

Leggen wij de nadruk op samenwerken. Dan is organisatie TBM ochtenden door Mickel en de zijnen een goed vb. Zij stemmen veel af en doen veel met rugbyverenigingen in de buurt voor organisatie rugby ochtenden; doen wij-zij al jaren, vooral om jeugdleden plezierige rugby zaterdagen te laten beleven. Afgelopen woensdag ben ik bij Midden-overleg geweest waarin info uitwisseling en samenwerken centraal staat tussen rugby verenigingen Midden Nederland. De opkomst was goed in dit in overleg in clubhuis van RC Hilversum. Onderwerpen gaan over bijvoorbeeld meeliften cursussen voor refs en coaches, vb van organiseren walking rugby door RC Almere en subsidieverwerving bij gemeente Almere. Raymond zit dat overleg goed voor, heeft gepast aandacht voor dames RUS die net als vereniging een andere samenstelling kennen en dus net en wat andere behoefte. Deelnemers mochten ook mee denken over gepaste momenten in seizoen voor opleidingen, mijns inzien is veel praktische kennis voor begin niveau wel handig eind sept-begin oktober.

Verder vrijdagavond een tref de ref avond bij gewoond met Eemland refs en 2 jeugdcoaches(!) alsook refs van clubs uit het Midden. Zelfs de wedstrijdsecretaris van RC Castricum kwam langs om te leren van opzet. Ed gaf een presentatie met mooie vb-en. Hij had onder meer een filmpje van een oudere jongere waarin zichtbaar de bal loskwam van de speler terwijl deze probeerde de bal te drukken… de lijnrechter zag het anders. Het afstand bewaren en goed blijven kijken als lijnrechter is dan vooral belangrijk en de tip van de avond. Wat vooral belangrijk is dat aanwezigen actief en enthousiast waren, is dus voor herhaling vatbaar. Voor alle belangstellenden of ouders die meer willen weten over spelregels, of ref willen worden dan wel trainer; hou agenda in de gaten er komen opleidingen voor diverse functies aan vanaf september dan wel zijn al gepland(zie ook site Ned Rugby).

Tenslotte is het ook einde seizoen, veel groepen sluiten af met borrel en BBQ, vrijdagavond waren dat heren1 en U23 met meet and greet Colts; gezellige boel weer. Veel plezier teams met afsluiten!

En dan nog een uitsmijter met betrekking tot de ALV laten we u zo spoedig mogelijk weten op welke locatie deze zal plaatsvinden.

Ik hou u op de hoogte!

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl