De Rugbyclub
van de regio

Van het Bestuur

Van het Bestuur

01 nov. 2022

Zaterdag morgen vroeg aangekomen op Schiphol uit Dubai en vervolgens had ik al veel communicatie gehad, dat de wedstrijd tegen Ascrum van ons 1ste team niet zou doorgaan.

Rene Koch een appje gestuurd of hij mee wilde naar de Dukes in Den Bosch die tegen Haarlem zou spelen, een topper in de Ereklasse.

We waren in het begin van het seizoen al eerder geweest op bezoek bij de Dukes toen zij Hilversum weg speelden, zeker hun drie kwart lijn was sterk die eerste wedstrijd.

Weet de stand niet meer precies, maar dacht iets van 20 punten verschil, meer dus dan ik van te voren dacht.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag had ik het gevoeld dat Haarlem zou gaan winnen, immers ze staan bovenaan in de competitie.

De Dukes verdedigende goed, liepen snel op en maakten een interceptie of dwongen Haarlem in het maken van fouten.

Haarlem kwam er eigenlijk niet aan te pas en dus wonnen de jongens uit Den Bosch .

Nu zou u kunnen concluderen dat ik geen verstand heb van rugby, omdat zowel de eerste wedstrijd als die van afgelopen zaterdag mijn gedachte voor de wedstrijd anders was dan het resultaat, ik denk dat u gelijk heeft .

Mijn rugby kennis wordt voornamelijk gevormd door enthousiasme en niet door kennis, maar dat brengt weer veel plezier bij mij te weeg.

Zondag mee geweest met ons 2de team naar Deventer en zijn we weg gekomen met een zwaar bevochte overwinning.

Komende weken krijgt ons 2de een paar zware tegenstanders, dus hoop dat ik het weer bij het verkeerde eind heb, als ik nu al nadenk over de uitslag.

Op 12 november speelt Nederland tegen Canada in ons stadion in Amsterdam, ik denk zeker de moeite waard om een top wedstrijd te zien.

Tot snel, uw voorzitter,

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl