De Rugbyclub
van de regio

Van het Bestuur

Van het Bestuur

23 nov. 2022

De winter was even daar in het weekend. Zondagochtend kwam de vraag of het veld wel bespeelbaar was en die vraag hebben we lang niet gehad. Gelukkig zijn de velden nu in goede staat en kunnen ze wel wat hebben, dus het antwoord was dat het gewoon doorging. Nu was er wel een ander probleem, namelijk dat de tegenstander er maar 9 had en met meer toeschouwers dan spelers kwam.

Maar rugby zou geen rugby meer zijn, als dit op een mooie manier werd opgelost. Oftewel een beetje mixen en de speeltijd aanpassen aan de omstandigheden. Niet zoals je van te voren zou willen, maar voor een keer ook niet erg.

Wat je wel wilt, is de laatste minuut van de wedstrijd van Heren 1 tegen ‘t Gooi. minuut 78 maakt ‘t Gooi de gelijkmakende try, 20-20, en dan nog 1 Kick -Off. Dit resulteert in een try voor Eemland en een overwinning van 20-25 en bovenaan in de ereklasse. Voor velen zal dit een memorabel moment blijven. De spelers, de toeschouwers en voor iedereen die meekeek.

Ondertussen speelden de Colts een voorwedstrijd tegen de Colts van ‘t Gooi en ook deze overwinning was voor Eemland.

De Junioren gingen helaas ten onder tegen The Dukes, maar het verschil was een stuk kleiner dan de vorige keer en het spel wordt steeds beter, wist een betrouwbare bron te vertellen.

Deze woensdag zal de Kick-Off zijn voor Serious Request. Een actie voor het glazen huis van 3 FM met als thema ” het vergeten kind”. Hier zal een groot deel van de jongste jeugd aandacht aan geven en proberen zoveel mogelijk op te halen.

Hou dus de socials in de gaten en aanstaand weekend is er weer veel rugby bij Eemland zelf dus wees allen welkom om al dit moois te aanschouwen

Met Ovale groet,

Michiel van Rhijn

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort

info@rceemland.nl