De Rugbyclub
van de regio

Van het Bestuur – week 38

Van het Bestuur

23 sep. 2019

Het was een geweldig weekend wat betreft het weer, maar ook wat rugby betreft. Volop zon, zowel op zaterdag als zondag mooie wedstrijden. De eerste thuiswedstrijd van onze Heren 1 in de Ereklasse. Dat was jaren geleden voor Amersfoort. Gelukkig (natuurlijk) was het Algemeen Dagblad van de partij om hiervan uitgebreid verslag te doen.
Het was een mooie pot tussen The Bassets en Eemland. Ereklassewaardig. Ik had de eerste wedstrijd tegen The Dukes ook gezien. Deze zaterdag ‘was a different cup of tea’. Veel meer druk en mooie aanvalslijnen. The Bassets waren sterker, maar we deden niet echt onder voor hen. Dat gaven zij ook aan na de wedstrijd. Wij waren de sterkste tegenstander in deze eerste fase, ook sterker dan The Dukes. Eindstand 20 -30.

Nu we Ereklasse spelen werden we zaterdag ook voor het eerst geconfronteerd met een officiële in-competitie dopingcontrole. The Bassets hadden dit al eens eerder meegemaakt, wij niet. Twee spelers van hen en twee van ons werden door loting in de pauze aangewezen en moesten een plasje
doen gelijk na de wedstrijd.

Iets heel anders. Cubs 2 hebben dit weekend in Zwolle een wedstrijd gespeeld waar de gemoederen uit de hand liepen. We zullen uitzoeken (ook met de bond) wat hier is misgegaan.

Om 10.00 uur waren de beide velden al vol bezet met TBM-spelers en ouders. Het is toch altijd weer indrukwekkend om al die jonge spelers te zien rennen. Daar doe je het voor.

Cubs 1 en Colts 2 hebben thuis gespeeld. Cubs 1 speelden tegen Hilversum en wonnen met 29 -12. Aanlsuitend Colts 2 tegen The Dukes. Die verloren helaas met 15 – 38.

Zondag was het een 100% score voor Eemland. Heren 3 en Heren 2 werden de bovenliggende partij.
Voor Heren 2 was het een krappe overwinning 33 – 31. Het zou mooi zijn als het tweede promoveert naar de tweede klasse om aansluiting te houden met Heren 1.

Iets heel anders. Hebben jullie gezien hoe ons clubhuis is veranderd? Door de inzet van vele personen, gedurende de gehele zomervakantie, zijn de bar en keuken totaal veranderd. Een metamorfose. Geel en zwart. Meer ruimte. Nieuwe apparatuur. Geen gas, maar elektriciteit. Kortom petje af voor al die mensen die daaraan hebben meegewerkt!! Komende dagen wordt het verder afgewerkt, met name de vloer moet gecoate worden.

Nederland is een verenigingsland met veel vrijwilligers. Er gaat wel eens iets fout, maar er is stroom
van kennis en kunde die wordt gemobiliseerd, niet altijd in de gewenste snelheid en soms met iets te
weinig overleg, maar wel een toegevoegde waarde die nergens in de wereld wordt geëvenaard.
Laat dat maar even inzinken.

Met sportieve groet,
Jan Krediet

 

Bekijk al ons nieuws

Contactgegevens

Rugby Club Eemland Amersfoort
Sportpark De Bokkeduinen
Barchman Wuytierslaan 95
3819 AB Amersfoort
Tel: +3133 4653103
info@rceemland.nl