van de regio

Zwaar bevochten zege Heren 3

Senioren 3

14 okt. 2019

Zou het ons lukken om vandaag op onze eigen Bokkeduinen een 4e zege op rij in onze poule te halen? Op deze mooie dag mochten we aantreden tegen de heren van Hilversum 3; altijd leuk. We wisten, dat dit geen eenvoudige pot zou worden gezien de ervaring en kilo’s van onze tegenstanders. Maar gezien de laatste wedstrijden en trainingseffort van de laatste weken gingen we met alle vertrouwen de wedstrijd in.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat we aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging op en neer, aan beide kanten werden foutjes gemaakt ,waardoor er veel gescrumt moest worden. Onze voorwaartsen deden hun werk door een stabiele scrum neer zetten. De lijn maakten met snelle passes een aantal keer een mooie break, maar helaas ontbrak net het laatste nauwkeurigheid  om door Hilversum heen te komen. Tot de 35e minuut toen de laatste pass wel mooi door kwam en Jordy door de verdediging sneed. Thomas benutte de conversie en we stonden 7-0 voor.

In de 2e helft hetzelfde beeld; over en weer kansen en een spelbeeld wat op en neer golfde. We bleven knokken en hard verdedigen, waardoor Hilversum er niet doorheen kwam. Voor de toeschouwers aan de kant was het nagelbijten, want tot de 79e minuut stond het nog 7-0 met onze tegenstander die steeds verder richting onze try line kroop. Gelukkig werd er een fout gemaakt en de wedstrijd afgefloten, winst!

Na afloop werd samen met Hilversum de scheidsrechter in het zonnetje gezet, en konden we onze man of the match (Tim!) huldigen en genieten van een welverdiend biertje.